Både det norske jente-og gutte laget stakk av med seieren i volleyball under studentlekene i Oslo i 2021. Med det var de kvalifisert til å representere Norge i volleyball i 2022-utgaven av EUSA-games.

Forventningene var store fra begge lag, spesielt fra herrene som til vanlig spiller i toppdivisjonen i Norge.

Damene åpnet med et surt tap, mens herrene rodde i land en fin seier: herrene vant 3-2 mot Tyskland, og damene tapte 2-3 mot Portugal. 

Begge lag endte opp med tap i kamp nummer 2. Damene tapte 3 strake sett mot Sveits, og gutta endte opp med et surt 2-3 tap mot Tsjekkia etter og ha ledet 2-0.

I den tredje kampen klarte gutta derimot å ta med seg enda en seier. Denne gangen var det mot Portugal, og stillingen endte på 3-1. Det gikk ikke veien for damene som endte opp med et 0-3 tap mot Serbia.

Smash! Foto: Bea Thi Valand

Ingen av lagene rodde i land en seier i den fjerde kampen. Her møtte gutta et veldig sterkt tyrkisk lag, og damene møtte et Albansk lag i storform. Gutta tapte alle 3 settene, og damenes kamp endte i et 1-3 tap. 

Tyrkia stilte med et lag fullt av profesjonelle spillere og var klare favoritter under årets EUSA-games. Det var ikke et stort sjokk for gutta at Tyrkia kom ut seirende, men det var likevel et håp tidlig i kampen da de ledet første sett.

Seier til slutt

Den siste og fjerde kampen endte med en seier for begge lag. Her slo gutta et spanskt lag i en 3-2 sier og endte med det opp på en syvende plass totalt. Damene vant siste kampen mot Israel på Walkover og endte opp på en syttende plass totalt.

Det gikk ikke veien for damene i årets EUSA-games, og selvom herrene endte opp på en imponerende syvende plass, hadde de nok foretrukket en noe bedre plassering. Likevel er de begge svært fornøyde med lekene i Polen.

Blokk! Foto: Bea Thi Valand

Jeg synes dette er et skikkelig proft opplegg og er meget overrasket. Det er samme vibber her som da jeg var med i nordiske mesterskap. Er også et veldig bra sosialt opplegg, sier Runar Kvåle, kaptein herrer volleyball.

 

Runar er fra Øystese i Hardanger og studerer PPU ved UiO. Han har drevet med organisert volleyball siden han var 13 år og spilte på juniorlandslaget fra han var 16 til han var 19. 

Jeg ble med i studentidretten fordi det sosiale er veldig gøy. Samtidig er OSI veldig bra og laget spiller på et høyt nivå, sier Kvåle. 

OSI Volleyball Herrer spiller i den norske elite-divisjonen i volleyball, Misuno, og er et seriøst studentidrettslag. 

Hva vil du si er dine største styrker på banen?

Jeg er ganske allsidig og ser på meg selv som jevnt god på det meste. Ellers vil jeg trekke frem forsvar, mottak og taktiske angrep.

 

Kaptein Runar Kvåle
FORNØYD: Kaptein Runar Kvåle er fornøyd med årets leker i Lodz, men ikke at VM i fotball holdes i Qatar. Foto: Bea Thi Valand.

Kapteinen for damelaget Christine Bjørsvik er fra Kvinnherad i Vestland. Hun studerer bioingeniør ved UiO og har drevet med volleyball i 15 år. 

Å melde meg inn i OSI volleyball var en av de første tingene jeg gjorde da jeg begynte å studere i Oslo. 

Hun har aldri vært med på noe lignende arrangement som årets EUSA-games i Polen, men er veldig fornøyd med opplegget.

Det er dritbra. Alt har vært bra, har ingenting å ta dem på. 

 

Hva vil du si er din største styrke på banen?

Trygg! Jeg er en trygghet for de andre.

Cheese!
CHEESE! Kaptein Christine Bjørsvik er også veldig fornøyd med EUG i Lodz, men er ikke fornøyd med at årets VM i fotball holdes i Qatar. Foto: Victor Benoni Orheim Iversen