Hvert andre år arrangerer det internasjonale studentidrettsforbundet (FISU) seminaret «FISU Forum». Seminarets hensikt er å samle alle medlemsforbund til diskusjoner, erfaringsoverføring og nettverking. Gjennom foredrag, workshops og prosjektarbeid stakes det ut en felles retning for internasjonal studentidrett. Årets tema var University Sports as a driver of Sustainable Development.

Sustainable Development

Gjennom fem dager ble ulike dimensjoner av bærekraft diskutert av over 70 ulike nasjoner på Costa Rica University of Technology i Cartago. FISUs medlemsnasjoner ønsker et økt fokus på klima- og bærekraftstiltak i årene fremover, et arbeid som spesielt treffer store arrangementer og dermed vårt eget Student-VM i 2024. Gjennom en egen bærekraftstrategi er målet å kutte 40% av egne utslipp.

FISU Student projects 2022

De deltakende studentene ble delt inn i grupper på tvers av nasjonene for å utarbeide et prosjekt med fokus på bærekraft og klima. På forumets siste dag ble dette ble presentert for en egen FISU-komite. Amalie Rostad, leder i Oslostudentenes Idrettsklubb, var del av den norske delegasjonen gjennom NSIs lederpraksis, og sammen med sin gruppe vant hun FISU Forum Student Project 2022 med prosjektet «Move for the future». Vi gratulerer!

Kultur og sosialt

I tillegg til et godt faglig opplegg ble det tilrettelagt for mye sosialt under ukas seminar. Det var både idrett fra kl. 06.00 hver morgen og en egen kulturell tur til en av Costa Ricas aktive vulkaner. I tradisjon tro ble det også arrangert «FISU Fair» der samtlige land tildeles en stand der de viser frem egen kultur gjennom for eksempel klær, mat, dans og annet.

Vi takker for et godt arrangement og ser frem til å jobbe videre med bærekraft!

Sofus, Magnus, Idun og Amalie

IMG_3422
Fra venstre: Magnus Nedregotten, Idun Stavseng, Amalie Rostad og Sofus Rasmussen

Spørsmål?

Sofus Rasmussen

Ansvarlig internasjonal aktivitet og organisasjon