aktivCampus
aktivCampus er et nasjonalt konsept med ambisjon om å skape aktiv, helsefremmende og meningsfull studiehverdag gjennom sosiale fellesskap og fysisk aktivitet.
aktivCampus skal gjennom et sosialt og mangfoldig aktivitetstilbud med høy grad av brukerinvolvering bidra til at hver enkelt student kan finne morsomme måter å være aktiv på i sin studiehverdag. Det vil være et godt og koordinert samarbeid mellom studentidrett, samskipnaden og utdanningsinstitusjonen, noe som bidrar til en helhetlig tilnærming med studentvelferd, helsefremmende tiltak og relasjonsbyggende aktiviteter. Aktivitetene som tilbys gjennom aktivCampus er rusfrie og skal være åpen for alle.
Slik søker du om å bli en aktivCampus klubb
- Styrevedtak
- Gjennomfør Evalueringsskjemaet
- Opprett en organisering av AC i klubb
Styrevedtak: For å bli en aktivCampus klubb er det viktig at dette er noe hele studentidrettslaget er enige i og vil jobbe sammen mot samme mål. Det er derfor et krav at studentidrettslaget som søker om å bli en aktivCampus klubb legger ved et skriftlig styrevedtak.
Klubbutviklingstrappen: Første trinn i Klubbutviklingstrappen er lovpålagte ting som alle studentidrettsklubber må innføre. Dette må være på plass før en klubb kan jobb med utviklingsarbeid som aktivCampus. Gjennomfør dette evalueringsskjemaet
Organisering: For å bli en aktivcampus klubb må studentidrettslaget ha en klar organisering for konspetet i klubben. Hvordan et studentidrettslag velger å organisere seg er opp til klubben da det kan kapasitet og menneskelige ressurser kan variere. Man velger selv om det er hovedstyret i klubben som skal holde i aktivcampus eller om det skal opprettes en egen undergruppe (det sistnevnte er anbefalt). Kravet er å oppgi en aktivCampus ansvarlig.
Styrevedtak og søknadsskjema sendes til emilie@studentidrett.no
Søknadsskjema blir tilgjengelig fra 1. januar
(man trenger bare å søke en gang. Er du allerede en AC klubb trenger du ikke å søke)
aktivUka
er en av tre deler av aktivCampus. aktivUka er i seg selv en enkeltstående aktivitetsuke etter studiestart som skal bidra til å synliggjøre aktivitetstilbudet på studiestedet, og samtidig danne og videreføre gode relasjoner mellom studentene, på tvers av studieprogrammer og studiekull. aktivUka skal bestå av parallelle lavterskel aktiviteter hvor studentene kan bli kjent med nye medstudenter, aktivitetstilbudet og sin (nye) studieby. Som et resultat av aktivUka ønsker vi at deltakelsen skal føre til at studentene fortsetter å være i aktivitet gjennom aktivHverdag, det allerede organiserte tilbudet i klubben eller egenorganiserte aktiviteter sammen med andre.
aktivHverdag
er tiltaket som skal sørge for at aktivCampus blir noe mer enn en enkeltstående aktivitetsuke. Skal vi lykkes i arbeidet med å skape et aktivt og helsefremmende studiested, må vi også ha aktiviteter som bidrar til energipåfyll, livsmestring, nye bekjentskap gjennom hele studieåret. Målet med aktivHverdag er at flest mulig studenter skal finne noe som gir påfyll, både på dagtid og kveldstid. Et viktig element i aktivCampus er derfor å tilrettelegge for en aktiv fritid, inkludert aktive pauser i studiehverdagen som sørger for at studentene også får påfyll gjennom studiedagen. Studentidrettslagenes allerede eksisterende tilbud, i tillegg til andre lavterskelaktiviteter som er åpne for studenter vil hjelpe studenter på veien med å finne aktiviteter som blir en motiverende og meningsfull del av studentenes hverdag.
aktivOpplysning
innebærer alt fra informasjon til kommunikasjon ut til studentene som forhåpentligvis kan bidra til økt oppslutning i de ulike aktivitetene som tilbys på campus gjennom bevisstgjøring om viktigheten av bevegelse for læring og trivsel. Workshops, inspirasjonsmøter, foredrag og seminarer i samarbeid med andre frivillige organisasjoner vil i tillegg til kommunikasjon ut til følgere på sosiale medier kunne føre til økt kunnskap, gode samspill og synergier blant studentene og ideelle organisasjoner med fagkunnskap. I tillegg vil aktivOpplysning omfatte politisk påvirkningsarbeid som legges ned for å styrke rammebetingelsene til konseptet. Hvordan det politiske arbeidet organiseres vil variere ut ifra lokale forhold.