Medalje i åpningsløpet ditt i verdens største vinteridrettsarrangement for studenter – hvordan var det?
– Jeg var overhodet ikke forberedt på å ta medalje i første renn, og for min egen del kanskje den distansen som jeg har slitt mest med å få til. Visste ikke veldig mye om konkurrentene, så det gjorde vel at mindsettet mitt før start var på og at dette kan gå alle veier, men jeg visste at jeg kunne gå fort i løypa.

Føles det bra?
Jeg er veldig fornøyd med løpet idag! Kunne nok gjort det noe bedre på standplass, men det er også tangering av det beste jeg har skutt, så kan ikke direkte klage på det heller! Siden det fungerte såpass bra i løypa som det gjorde så må jeg ta alt som en positiv opplevelse idag.

Hvordan er det å delta her i en stor tropp fra Norge med flere idretter?
Det å få være med å delta i Student-OL er en opplevelse for livet! Allerede etter 2 dager har jeg fått oppleve mer enn hva jeg trodde på forhånd. Alt er så proft som i et vanlig OL og det å få ta innover meg alt som foregår er bare magisk.

Hva tror du om dine videre sjanser her? Hva gjenstår?
Nå gjenstår det distanser som jeg tror kan passe meg knappe bedre enn distansen jeg gikk i dag, så det ser jeg veldig fram mot. Nå har jeg fått til et bra løp, og det hjelper meg med å senke skuldrene. De neste rennene kan jeg gå på startstreken og føle at uansett hvordan det går, så har jeg fått uttelling for turen. Men skal ikke utelukke at jeg er supermotivert for å kunne gå et knallbra renn til.

Og til slutt – Lillehammer seiler opp som en favoritt for lekene i 2027. Hva ville det betydd for deg og andre som kombinerer studier og idrett på vei mot toppen?
Det å kunne få lekene til Lillehammer i 2027 hadde vært fantastisk. Dette er en opplevelse for livet og alle menneskene som er med på å gjøre arrangementet til et knall arrangement fortjener all heder og ære. Dette er et så proft mesterskap du kan få det. For Norges del ville det betydd ekstra mye med tanke på å få øynene opp for hva dette faktisk er, og hvordan det er å få være med på et slikt arrangement. Det gir enorm motivasjon å kunne være med på dette, spesielt for nordmenn der kampen om plassene er skyhøy. Og ikke minst er veldig mange med i den samme kampen.

wug23_TorbjørnWiik_SkiskytingKunst&Medaljer-6