Har du noen kommentarer til dagens løp? Så du for deg at det skulle bli nok et sølv under dagens renn?

Nok et bra renn, overraskende bra følelse under rennet i forhold til hvordan oppvarmingen og morgningen kjentes. Bestemte meg på vei tilbake til stadion for å ta igjen han foran meg. Endte med å gå med han i to runder, men var ikke sterk nok i den siste motbakken mot toppen på sisterunden til å følge. Hadde håpet på medalje på forhånd og visste at forspranget vi hadde bakover fra start kunne være mulig å opprettholde. Alt i alt godt fornøyd med nok et renn, spesielt med tanke på at jeg kjenner på litt sykdom de siste dagene.

Langrennstrener Jørgen Grav har selv erfaring fra World University Games i 2015. Han kjenner godt til det intense programmet og sier følgende om prestasjonen til Andreas:

Det var gøy! Han var veldig fornøyd etter forholdene. Kroppen har svart bra og selv med mange konkurranser i beina leverer han fortsatt så det er imponerende. Han hadde feber og har vært potte tett i nesa siden team sprinten så det er bare å ta av seg hatten. Litt vanskelig taktisk i dag fordi USA var på vei opp for å ta igjen oss og Japan, så Andreas valgte å gå opp og dra en del på andre runden som han fikk i bakhuet når Japan rykket opp til toppen på siste runde. Hadde sprintbakken vært 30m kortere hadde nok Andreas tatt gull. Nå skal det hviles før stafetten, så skal vi gå så det ryker på den.

wug23_TorbjørnWiik_jaktstart-36