Da den norske delegasjonen dro ned til Polen for 2022-utgaven av EUSA games var det sporstglede, samhold og god representasjon som stod på agendaen.

Med en tropp bestående av hele 150 studenter fra hele landet har forventningene vært store.

Samtidig fikk vi med oss et stort medaljehåp i våre tre nye para-utøvere Pablo Jacobsen, Nora Korneliussen og Fredrik Johansen.

To gull og en bronse

Forventingene til Pablo, Nora og Fredrik var store, men de lot seg ikke rikke av presset. Mellom dem tok de med seg hele tre medaljer.

Pablo var den første til å sikre Norge en medalje. Etter 3:0 seier over Fredrik etterfulgt av en 3:1 seier mot britiske Ryan Henry var gullmedaljen et faktum. Studenten fra Jar i Bærum har drevet med bordtennis i 12 år, men dette er første gang han er med på et studentarrangement.

Økonomi-studenten Nora vant sin eneste kamp mot Klaudia Pachuta og med det var jobben gjort. Hun lekte seg til en 3:0 seier og sikret dermed Norges andre gull i årets EUSA-games.

Etter et tap mot Pablo i første kamp, skulle kampen om sølvet avgjøres mot britiske Ryan Henry. Fredrik vant første sett, og etter en spennende 2. omgang var det til slutt Henry som trakk det lengste strået. Fredrik vant et et av de totalt fire settene og kampen endte 1:3.

 

Det er veldig kult å være en del av et så stort arrangement.

Pablo Jacobsen