Høstens store konferanse

Over 100 studentidrettsledere fra 22 ulike studentidrettslag var i helgen samlet til årets ledersamling. I tillegg var Studentlekene Bergen Challenge, Studentlekene Trondheim og komiteen til Student-VM på skøyter 2024 representert.  Konferansen besto av foredrag, workshops, faglig påfyll og ledermiddag lørdag kveld.

Fokus på mangfold

Etter et inspirerende og engasjerende motivasjonsforedrag fra Henrik Syse på fredag ettermiddag snakket daglig leder i NSIs samarbeidspartner Stiftelsen Vi, Bjørner Erikstad, om å tilrettelegge for parautøvere i idrettslag. Han er selv født med TAR-syndrom og har en svært interessant bakgrunn som deltaker i flere Paralympics. Fokuset på mangfold ble tatt opp igjen på lørdag med en treningsøkt med aktivitet for parautøvere og et normkreativt kræsjkurs i mongfoldsutvikling levert av JN Norway / Frivillighetens år.

Back to basics

I tillegg til å sette mangfold på agendaen ble dritft av studentidrettslaget prioritert. Etter en tøff periode for studentidrett- og frivillighet med Koronapandemien rettet årets samling fokus på ulike perspektiver på drift av studentidrettslaget. Henrik Syse snakket om viktigheten av frivilligheten, i både samfunns- og helseperspektivet. I tillegg fikk deltakerne erfaringer fra aktivCampus, økonomikurs fra BI Athletics og kurs i hvordan håndtere varslingsaker i klubben fra Norges idrettsforbund. Helgen ble avsluttet på mesterlig vis av Karina Andersen Aas sin seanse om styrkebasert utvikling i teamarbeid.

 

Som ny på ledersamling er jeg veldig fornøyd! Det sto til forventningene etter alt skryter jeg har hørt fra i fjor. Mye lærdom og nye vennskap, venner som man har noe til felles med!

Studentidrettsleder

Vi takker Thon Hotels, alle foredragsholderne og alle de engasjerte deltakerne for en fantastisk helg!

Sofus Rasmussen

Ansvarlig internasjonal aktivitet og organisasjon