Marie Aasen – EUSA Games – Assisterende delegasjonsleder

Marie Aasen (bildet i midten) er medlem av NHHI, hvor hun blant annet har vært aktiv i Lacrosse. Hun sitter som logistikksjef i Bergen Challenge som arrangerer Studentlekene Bergen, og vil få med seg verdifull erfaring inn mot høstens høydepunkt!

-Hvilke forventninger har du til denne opplevelsen?

Jeg forventer å kunne høste erfaringer og lærdom som jeg kan ta med meg videre til å arrangere Studentlekene Bergen 2024. Videre ønsker jeg også at dette kan gi meg en dypere innsikt i NSI og hva de gjør for studentidretten. Til slutt forventer jeg å kunne oppleve gode prestasjoner, nye kulturer og masser masse idrettsglede!

-Hva motiverte deg til å søke om å bli med ?

Jeg har drevet med idrett siden jeg lærte meg å gå, og å ha mulighet til å kunne bidra tilbake til idretten som har gitt meg selv så mye glede har gitt meg masse motivasjon til å bli med NSI. Det er i tillegg en mulighet til å få reist utenlands, samtidig som jeg kan ta ansvar og lære på veien.

-Hva gleder du deg mest til?

Å se de norske lagene prestere i sine respektive idretter!

Iver Davidson – EUSA Games – Kommunikasjonsansvarlig

Iver er medlem i Studentspretten og har god erfaring fra foto på mesterskap gjennom arrangering av Student-NM i fotball i Sogndal.

Hvilke forventninger har du til denne opplevelsen?

Jeg tror det kommer til å bli et arrangementet med høyt tempo og massevis av sportslige høydepunkter. Forventningene mine blir vel deretter. Å få se på og ta bilder av utøvere som gjør det de kan best blir veldig bra. Jeg har generelt ganske høye forventninger og jeg har troen på at EUSA games blir en rå opplevelse for alle som er med.

Hva motiverte deg til å søke om å bli med?

Motivasjonen min for å søke kommer fra bakgrunnen min som studentidretter selv og en stadig voksende interesse for foto. Blir ikke så mye bedre enn å kunne kombinere de på tur med den norske delegasjonen til EUSA.

Hva gleder du deg mest til?

Jeg gleder meg mest til å få muligheten til å få kunne sett og ta bilde av så mange forskjellige idretter på det sportslige nivået som det EUSA games byr på. Det beste hadde jo vært hvis det er noen av de norske utøverne som presterer ekstra bra og jeg har muligheten oppleve og fange øyeblikkene.

EUSA Games 2022 - Recap

Marie Øien til Kroatia på FISU Forum

Annethvert år arrangerer det internasjonale studentidrettsforbundet (FISU) en internasjonal samling med studentidrettsledere fra hele verden. I år skal samlingen holdes i Zagreb, Kroatia over fem dager. Det er forventet over 70 ulike nasjoner og nærmere 200 deltakere på årets utgave.

Marie er leder i Lillehammer Studentidrett og har nylig levert en bachelor i Organisasjon og ledelse ved Høyskolen i Innlandet. Hun kommer også fra et praksisopphold i Norges Håndballforbund og har en imponerende frivillighets-CV. Marie reiser sammen med Amalie Husby og Mathias Tønnessen fra NSIs forbunsstyre og Sofus Rasmussen fra administrasjonen.

 

Tora Johansen overtar stafettpinnen i Zambia

Gjennom et samarbeid med Norges Idrettsforbund har Norges studentidrettsforbund én av plassene i idrettsutvekslingen til NIF. I skoleåret 2023/2024 har visepresident Idun E. Stavseng vært i Lusaka, Zambia som NSIs representant. Hun tok over både vertsfamilie og arbeidsoppgaver fra Birte Sunde, som nå jobber i NSIs administrasjon med Studentleker.

I august 2024 reiser Tora Johansen  på vegne av NSI til Zambia for å videreføre arbeidet med studentidrett på University of Lusaka – en helt unik mulighet til å jobbe med internasjonalt utviklingsarbeid gjennom studentidrett. Tora har tidligere vært leder for turngruppa til TSI og har gått Mentorprogrammet for unge ledere.

Det jeg gleder meg mest til er å få bli kjent med en helt annen kultur!

download (1)
FRA TSI til Zambia. Tora skal jobbe med organiseringen av studentidrett på University of Lusaka

Vil du vite mer om vår internasjonale lederpraksis?

Sofus Rasmussen

Fungerende generalsekretær (22.april-1.september) / Ansvarlig internasjonal aktivitet og organisasjon