Denne helgen, lørdag 23. april – søndag 24. april, i Bergen har det for aller første gang blitt arrangert student-NM i ultimate frisbee! Her deltok fire av våre klubber, og det ble til sammen sju mixlag påmeldt.

Det har vært en spennende turnering med mye god lagspill, god lagånd og imponerende kast. Samtlige lag imponerte fra start både på lørdag og søndag. Det var mange tette kamper mellom lagene hvor fokuset måtte være på plass til siste slutt.

Alle de innledende kampene varte i 20 minutter, og for noen var det målforskjellen som ble avgjørende. Etter mange gode kamper med høyt nivå og god stemning i Åsane arena, var det NMBUI 1 og BSI 1 som presterte det lille ekstra og endte i finalen som varte i 30 minutter. Dette var en god teknisk kamp, men NMBUI 1 stakk av med seieren og gikk inn i historien som tidenes første Norgesmestere for studenter!

  • 1. plass – NMBUI 1
  • 2.plass – BSI 1
  • 3.plass – NHHI 1

 

Hva er ultimate frisbee?

For de som ikke kjenner til idretten ultimate frisbee så godt, så er det en lagidrett hvor kontakt ikke er lov. Idretten spilles innendørs i Norge, og går hovedsakelig ut på at to lag konkurrerer om å score flest mulig mål innenfor motstanderens endzone. Det gjøres ved at en spiller mottar disken fra en annen medspiller innenfor denne endzone.