I stekende sol i Istanbul var det klart for student-EM i roing 2022. NHH-Crew og NTNUI dro ned for kjempe mot Europas beste studentidrettsroere. Under krevende forhold med vind og bølger fra båter på havna ble flere løp ødelagt.

Roing EM ntnui

For jentene var kvalifiseringen en formalitet, hvor de da valgte å stå over denne grunnet sykdom. Fredag var det klart for finaler og damene var først ut av de norske. Jentene hadde en trøblete oppladning. For å gjøre ting hakket verre oppdaget de at en av setene på båten var ødelagt. Etter 30 minutter med stress og en reel fare for å måtte stå over løpet, fikk de lånt et sete rett før start. Ingen optimal opplading, noe som førte til at de kom litt skjeft ut. Her blir de liggende litt bak i feltet, men tar initiativ i roingen og ror forbi både Frankrike og Polen. NTNUI ender tilslutt på en sterk fjerdeplass bare 5 sekunder bak pallen. Det var Charles University fra Tsjekkia som stakk av med gullet.

Det er selvsagt alltid fristende å tenke hva hvis vi hadde sluppet unna sykdom og setetrøbbel, men til syvende og sist er vi veldig fornøyd med både resultat og roing.

Sara Slettemark Juel, NTNUI Roing
DSC06061

NHH Crew var uheldige med været under kvalifiseringen torsdag. Mye vind gjorde forholdene vanskelig for de norske gutta og de endte til slutt som nummer 9. I B-finalen fredag var det gode racing forhold og strålende sol. B-finalen ledet de fra start til mål og gikk seirende ut, tett etterfulgt av Polen og Tyrkia. Tidene i B-finalen var gode og konkurransedyktige opp mot en A-finale. Det gjorde at NHH Crew var total sett fornøyd med gjennomføringen av løpet. Det var University of Lyon som tok gullet i herreklassen.

Det var spennende å føle på nivået til studentidrettslagene i resten av Europa

Eilif Skarstein Jakobsen, NHH Crew