Dagen det norske dame- og herrelaget i fotball landet i Lodz stelte delegasjonsledelsen i gang en pizzakveld for alle de norske utøverne.

Det ble holdt av en hel pizza-restaurant til alle 100 norske utøverne, og folk ble kjent med hverandre på tvers av studie-byer og idretter. 

Det ble en sen kveld for mange av utøverne, men det stoppet ikke gutta fra NHH å dra i land en imponerende 2-0 sier over selveste vertsnasjonen Polen tidlig på morgen. Damene var ikke like heldige, og tapte første kampen mot Portugal. Stillingen ble 0-1.

MÅL: til Erik Toftaker og Norge.
Foto: Victor Benoni Orheim Iversen

Gutta fortsatte med seiersrekken og dro i land en 3-1 seier mot Sveits på en veldig varm dag i Lodz. Damene kom også ut seirende i en imponerende kamp mot Tyskland. Stillingen endte 3-2 til de norske damene.

DEFENSE: Damene holdt Tyskland unna i deres første seier.
FOTO: Victor Benoni Orheim Iversen

Damene røk på et surt 1-5 tap i deres tredje kamp. Denne gangen spilte de også mot Tyskland, som hadde sendt to damelag til årets EUSA-games. Gutta tapte også sin tredje kamp, som de spilte mot Ungarn. Den endte 1-2.

Uflaksen fortsatte for de norske lagene og både damene og herrene gikk på enda et tap i deres fjerde kamp. Herrene tapte 1-3 mot Romania og damene røk på et 0-6 tap mot de franske favorittene.

Damene snudde på lykken i deres femte kamp. Der møtte de Tyskland, og stillingen viste 2-2 da siste fløyta gikk. Det endte med en straffespark-konkurranse som damene kom seirende ut av.

I deres siste kamp møtte damene Tyskland nok en gang, hvor de tapte 0-2. Med det endte damene på en imponerende sjetteplass totalt i mesterskaper.

Gutta spilte den siste kampen i mesterskapet mot Ungarn. Da ordinær spilletid var omme hadde ingen lag klart å lure ballen bak keeperen og stillingen forble 0-0. Kampen endte i en lang straffespark konkurranse som gutta kom seirende ut av. Med det endte herrelaget fra Bergen på en sterk 7. ende plass totalt.

ISKALD: Kaptein Birthe Lyngholm mister sjeldent huet på banen.
Foto: Victor Benoni Orheim Iversen

Kaptein Birthe Lyngholm er fra Haugesund, studerer økonomi på NHH og har spilt fotball siden hun var seks år gammel.

Jeg ble med i studentidretten fordi jeg ikke var helt ferdig med fotball.

Birthe er en veteran og var med til Portugal under forrige utgave av EUSA-games. Den gangen var hun en del av Futsallaget.

Årets leker i Polen har vært veldig bra, men veldig varmt!

Damene spilte mange av kampene midt på dagen i solsteiken. Da hadde kvikksølvet allerede rukket å bikke 32 grader.

Hva vil du si er din største styrke på banen?

Temperament og pasningsfoten min.

 

– HELT HÅRREISENDE: Kaptein Eirik Offenberg er fornøyd med lekene i Polen, men ikke at VM i fotball holdes i Qatar.
Foto: Privat

Guttas kaptein Erik Offenberg har tidligere satset på fotballen. Da han ble lei av dette, var han fortsatt ikke lei av fotballen og valgte å spille for NHH sitt studentlag.

Jeg har spilt fotball i 20 år og ville ikke legge skoene på hylla. Jeg spiller i studentidretten fordi jeg elsker kameratgjengen og fordi nivået er høyt.

Erik er veldig fornøyd med årets EUSA-games og sier han syntes det er proft gjennomført.

Det er fire dommere på banene og ordentlig opplegg. Jeg er veldig fornøyd.

Hva vil du si er din største styrke på banen?

Overblikket og pasningsfoten