Starten var brå og tøff for bådene herrene og damene i Futsal.

Damene gikk på et 1-10 tap mot Spania, og gutta på et 2-9 tap mot Sveits. Og lykken snudde ikke med det første.

I andre kampen gikk også begge lag på sure tap. Gutta spilte 0-12 mot Georgia, og damene med et litt mildere 2-7 tap mot Ukraina.

Lykken snudde endelig i den tredje kampen, og det for begge lag. Jentene slo Finland i en 2-1 seier, og gutta vant 5-4 i en intens kamp mot samme land.

ENDELIG: Seier for de norske futsal-lagene.
Foto: Victor Benoni Orheim Iversen

Damene vinner også sine to neste kamper. De slo Croatia 2-1 i sin fjerde kamp, og i deres femte kamp slo de Ungarn i en imponerende 4-2 seier.

Croatia slo imidlertid tilbake i deres siste kamp, hvor våre norske damer tapte 1-3. Dermed endte de norske damene på en sjetteplass totalt i mesterskapet.

Gutta fant ikke fram seiersoppskriften og gikk på fire strake tap i deres siste kamper. I den fjerde kampen tapte de 2-4 mot Slovenia, 5-9 mot Polen i den femte, 5-7 mot Litauen i den sjette, og 13-1 i deres siste kamp mot Tyskland. Det gjorde at gutta endte opp på en sekstendeplass totalt.

KJEMPET TAPPERT: Men det gikk ikke hele veien for gutta og kapteinen Erling Løberg.
Foto: Victor Benoni Orheim Iversen

Erling studerer Finans/økonomi ved NHH, og har drevet med Futsal i 7 år. Han startet å spille futsal i studentlag for å bli en del av en kompisgjeng som spiller sammen.

Man må gjøre mye selv når man driver med studentidrett, men det er absolutt verdt det.

Dette er ikke første gang kapteinen er med en utgave av EUSA-games. Han var også med til Portugal i 2018, siste gangen EUSA games ble avholdt før pandemien.

Årets EUSA-games i Polen er ekstremt bra og det føles veldig proft. Veldig kult med FIFA-sertifiserte dommere.

Hva er din største styrken på banen?

Tenning. Få gutta i gang, skape noe offensivt.

Sara Asakskogen er kapteinen for det norske damelaget i Futsal. Hun kommer fra Nannestad, og studerer til å bli grunnskolelærer på NTNU i Trondheim. Hun har drevet med Futsal i fire år. 

Jeg begynte med studentidrett  og futsal fordi gjengen var gode. Det var et lett valg. I tillegg er det veldig mye sosialt som skjer med fester og leker, men vi er et seriøst lag i bunn.

Dette er ikke Saras første rodeo. Hun var også med på EUSA-lekene i Portugal i 2018. Hun syntes det var veldig gøy da og er imponert over opplegget i årets leker i Polen.

Opplegget er veldig bra. Skulle gjerne gjort det bedre resultatmessig i starten, men selve arrangementet er jeg veldig fornøyd med. Det eneste dumme er at laget ikke bodde i samme etasje.

Hva er din største styrke på banen?

Jeg er en god lagspiller som setter opp de andre bra.

LAGSPILLER: Sara har ikke satt seg veldig inn i oppstyret med VM i Qatar, men stiller seg bak Lise Klavenes.
Foto: Victor Benoni Orheim Iversen