Fra 28. juli til 8. august deltok den norske troppen i World University Games Chengdu eller «Student-OL» i Kina. Arrangementet skulle vært arrangert sommeren 2021 men ble utsatt først en gang, også igjen, på grunn av Covid-19. Etter to års ventetid fikk endelig 30 norske utøvere en opplevelse de sent vil glemme, og to fikk i tillegg beskjed om at de var tatt ut til VM bare få uker etterpå.

Den norske troppen besto av utøvere fra friidrett, fekting, bordtennis, stup, turn og roing. Utøverne fikk tøff konkurranse og god matching i sine idretter, i tillegg til to spektakulære seremonier som både startet og avsluttet årets leker.

Åpning
En utrolig åpningsseremoni ble åpnet av Kinas President XI Jinping

Fra WUG Chengdu til VM i Budapest

Mens de norske friidrettsutøverne konkurrerte som hardest kom gladnyheten om at studentidretterne Ole Jacob Solbu og Amalie Sæten ble tatt ut i Norges VM-tropp, begge med gode resultater i Chengdu. Amalie løp inn til en sterk 4. plass på 5000 meter  (16.08.90), bare hundredeler bak bronsen, mens Ole-Jacob kom i mål på 1:48.41 i semifinalen på 800-meter og var dermed 3 hundredeler unna en plass i finalen. World University Games ble dermed oppladningen til verdensmesterskapet sammen med Jakob Ingebrigtsen og Karsten Warholm i Budapest.

Erfaringene fra Kina var viktige for VM i Budapest, men også mot Torkil i 2025. Reising, oppladning og varmen var veldig nyttig å gjennomgå. I tillegg lærte jeg mye, både løpsmessig og om meg som person!

Ole Jacob Solbu

Vi takker for en fantastisk tur og ønsker alle de norske utøverne lykke til videre!

IMG_0476
Den norske troppen til WUG Chengdu. Foto: Iris M. Frydenlund

Spørsmål om Student-OL?

Sofus Rasmussen

Fungerende generalsekretær (22.april-1.september) / Ansvarlig internasjonal aktivitet og organisasjon