Kongsbergjenta Carmen Sofie Nielssen var strålende fornøyd etter å ha sikret seg sølvet i super-G i Student-OL i Lake Placid i USA lørdag.

Nielsen, som studerer i nettopp USA og kjører for Rælingen, var 47 hundredeler bak vinneren tyske Fabiana Dorigo, mens hun var 14 hundredeler foran bronsevinner Celia Abad fra Spania.

Var du forberedt på medalje i åpningsløpet ditt i verdens største vinteridrettsarrangement for studenter?

– Nei, egentlig ikke. Har ikke kjørt super-G siden forrige sesong. Har fokusert mest på slalåm og storslalåm, så det var veldig gøy å ta medalje, sier kongsbergjenta.

Hva var nøkkelen til suksess i dag?

– Bare gi gass! Stole på seg selv og tørre å stå i skia selv om det var dårlig sikt og dårlig lys.

Kjempefornøyd

– Det var utrolig gøy å kjøre inn til en andreplass. Gir mye mer selvtillit med medalje nå. Neste øvelse er kombinasjon, og det er kjempefordel at jeg har kjørt super-G allerede. Og jeg er jo veldig glad i slalåm så det blir gøy.

Hvordan er det å delta her i en stor tropp fra Norge med flere idretter?

– Kjempekult! Ble overrasket over hvor stort opplegget er. Kult å representerer Norge selv om jeg er i USA. Bli kjent med masse folk fra nye idretter.

Lillehammer i 27?

Og til slutt – Lillehammer seiler opp som en favoritt for lekene i 2027. Hva ville det betydd for deg og andre som kombinerer studier og idrett på vei mot toppen?

– Det hadde vært UTROLIG kult! Det måtte jeg 100 % vært med på. Da kunne vi vist fram hva Norge har å by på, og kanskje enda flere får lyst å kombinere studier og idrett og ser at det er mulig. Det er jo dødskult å være med på noe så stort på hjemmebane.

Foto medaljeseremoni: Torbjørn Wiik/Norges studentidrettsforbund
Foto renn: FISU

Alpine Skiing Combined Super-G at the 2023 FISU World University Games
Third place finisher Carmen Sofie from Spain flying past the gate during Alpine Skiing Combined Super-G at the 2023 FISU World University Games on January 15th, 2023 in Wilmington, New York. (Photo by Vivian Porter/FISU Games)