Så langt har over 90 deltakere blitt eksaminert ut fra mentorprogrammet siden oppstarten i 2018/2019.  Det neste året skal 19 unge idrettsledere videreutvikle sine lederegenskaper og utvide nettverket sitt sammen med sin mentor. I helgen møttes de for første gang til sin første samling!

faglig innhold mentorprorgram s1

Menteene møtte spente opp fredag formiddag, klare for faglig påfyll og nytt nettverk. Dagen gikk i stor grad til å bli kjent, både med hverandre og med seg selv i et styrkebasert perspektiv. Tema for den første samlingen var “Meg som leder”.

Mentaltrener og idrettspsykologisk rådgiver Karina Andersen Aas tok menteene gjennom dilemmaer, refleksjoner og diskusjoner, før dagen ble avsluttet med middag.

Lørdag fikk menteene endelig møte sine mentorer som de skal jobbe med resten av programmet. I det første møtet fokuseres det på forventningsavklaringer, både hva gjelder utbytte, men også samarbeidsrelasjon.

Mentorene har ulik bakgrunn fra idrett, næringsliv og ulike styreverv, og skal bruke sine erfaringer for å hjelpe menteene med å nå sine mål. Ved endt program ønsker vi å ha utviklet trygge, unge ledere som fortsetter å ta på seg lederverv i idretten.

Temaside for programmet:

Vil du vite mer om programmets opprinnelse, forankring eller form?