This website requires JavaScript.
Skip to content

Kombinerer du eller toppidrettsutøverne du har ansvar for studier og idrett, og har et ønske om å teste seg mot noen av de beste i verden? – Grip sjansen, nå har dere muligheten til å gi kommende EM/VM/OL-deltakere en arena for unik erfaring!

Som studerende toppidrettsutøver er det et helt naturlig mål å satse mot Student-VM. For de utøverne som har forlatt juniorlandslaget og ønsker å satse mot et A-landslag, eller har et langsiktig mål om VM, er dette en ypperlig mulighet for verdifull internasjonal erfaring. Du får kjenne på hvordan det er å konkurrere i et arrangement med rammer som et VM, og får smaken på den internasjonale toppidrettsarenaen. Andre nasjoner bruker dette som oppkjøring mot world cup og uttaksstevne for både VM og OL, og det er ikke så rent få vi ser igjen på pallen i VM/OL noen år seinere.

Som utøver er dette en unik utviklingsmulighet for videre satsning på en toppidrettskarriere ved siden av studiene. Det er en arena hvor man får prøvd seg mot utøvere som jevnlig deltar i verdenscupen og mot nasjoner som bruker dette som en rekrutteringsarena til sine landslagstropper.

Oversikt Student-VM 2024 – FISU

Deltakelse

Utvalg av deltakere til Student-VM skjer i samarbeid med respektive særforbund.

Uttakskriterier – utøver:

Som utøver må du ha et uttalt mål om satsing ved siden av studiene. Du ønsker med dette å teste deg på en internasjonal arena tett opp mot OL-nivå.

Krav i henhold til strategi vedtatt av Forbundsstyret i NSI:

  1. Utøvere med medaljesjanser i den aktuelle idretten
  2. Utøvere som satser mot fremtidig EM/VM/OL-deltakelse

​FISUs krav til deltakelse:

  1. Student universitet eller høgskole eller ha avlagt avsluttende eksamen foregående år.
  2. Utøveren må være norsk statsborger.
  3. Utøver må være eldre enn 17 år og kan ikke ha fylt 25 år per 1. januar året VM blir arrangert.

Påmelding

Påmelding til Student-VM skjer gjennom NSI. Ta kontakt med Sofus@studentidrett.no

For Særforbund

Har ditt særforbund aktuelle utøvere til Student-VM og ønsker å samarbeide om å tilrettelegge for kombinasjonen mellom toppidrett og studier? Ta kontakt med Sofus@studentidrett.no

Kontakt oss

Sofus Rasmussen

Fungerende generalsekretær (22.april-1.september) / Ansvarlig internasjonal aktivitet og organisasjon