Verdibasert ledelse, legobygging og strategiarbeid

Vi har spurt to av deltakerne på årets Ledersamling, Therese (Studentspretten) og Helge (TSI), om hva de synes om samlingen og hva de tar med seg tilbake til sin studentidrettshverdag. I tillegg deler de med oss hva de mener er det viktigste NSI skal jobbe med i neste strategiperiode.

- For meg var ledersamlingen lærerik, men samtidig utfordrende. At NSI leverer foredragsholdere som Solfrid Flateby og Francois Elsafadi var veldig viktig for samlingen, og jeg synes dette løftet samlingen til et nytt nivå, mener Helge.

Nesten 70 studentidrettsledere var samlet på Gardermoen under årets Ledersamling.

- Ikke bare var dette en sosial møteplass hvor vi fikk treffe andre fra studentidretten i hele landet, men det var også dyktige foredragsholdere som la vekt på verdibasert ledelse og hvordan vi kan lede andre gjennom å skape gode relasjoner. Dette tror jeg fikk de fleste i salen til å reflektere over seg selv som leder i studentidretten og hvordan vi skal være mot hverandre, fortsetter Therese.

- Jeg kan trygt si, på vegne av TSI, at vi storkoste oss fra start til slutt, hevder Helge.

- Jeg hadde aldri trodd jeg kunne lære så mye av å bygge lego!

Lørdag ettermiddag var det klart for NSIs Verditour, og hva er vel bedre enn å få testet seg selv gjennom litt praktiske øvelser? Deltakerne ble delt inn i mindre grupper, hvor de skulle konkurrere mot hverandre som lag. Totalt skulle de igjennom 6 oppgaver hvor alle var basert på en eller flere av NSIs verdier HUKE – Humørfylte, Utfordrende, Kunnskapsrike og Engasjerte.

- Jeg synes den morsomste oppgaven var «Legoleken». Alle i gruppa fikk utdelt hver sin oppgave i byggingen, og vi fikk ikke lov til å snakke sammen eller ta på brikkene. Denne oppgaven ga oss et praktisk eksempel på hvor viktig kommunikasjon, felles forståelse og relasjonsbygging kan være i et team. Dette tenker jeg bør være fokus i styret når vi skal jobbe for å nå felles mål og lykkes med å skape mest mulig verdi for medlemmene våre. Jeg hadde aldri trodd jeg kunne lære så mye av å bygge lego, forteller Therese.

- Det er viktig at verdiene vi har settes ut i live og det stod virkelig ikke på engasjementet og humøret underveis, avslutter hun.

 Arrangementskompetanse og rammebetingelser viktigst

Søndagen var satt av til strategiarbeid hvor deltakerne kom med innspill til NSIs strategidokument for perioden 2018-2020 som skal vedtas på Forbundstinget 16.-18. mars 2018.

Både Therese og Helge har klare meninger om hva NSI bør prioritere fremover.

- Hvert år arrangeres det Studentleker, Studentmesterskap og -cuper, og det å få være med på å arrangere dette er svært nyttig og lærerikt oss i studentidrettslagene. Jeg mener det er viktig at NSI fortsetter å jobbe med å styrke arrangementene sine, men da ved å i enda større grad ha fokus på å støtte arrangørene slik at både arrangementene og de som arrangerer kan utvikle seg og bli enda bedre, mener Therese, som nylig selv har erfaring med å arrangere Studentlekene i Sogndal.

- Jeg mener at å sikre gode rammebetingelser er og forblir det viktigste NSI skal jobbe med. Dette for å sikre at studentidretten har gode vilkår til å få medstudenter i aktivitet på de ulike studiestedene, avslutter Helge.

Ønsker ditt studentidrettslag å komme med innspill på vår strategi? Det vil dere få mulighet til! Et utkast til strategien sendes ut på høring til alle våre studentidrettslag nå før jul og da ønsker vi deres tilbakemelding. 

Fakta

Therese Thorhus, 22 år, Økonomiansvarlig i Studentspretten 
Studerer: Økonomi og Administrasjon på Høyskolen på Vestlandet, Campus Sogndal.

Helge Sættem, 24 år, styreleder i TSI
Studerer: Bachelor i matematikk og finans, i tillegg til Utdanningsprogrammet for yngre ledere i idretten på Norges Idrettshøgskole gjennom NSI.

Helge er han til venstre inni ringen - dette humørfylte bildet er fra åpningen av studentidrettsanlegget KRAFT Sportssenter tidligere i høst.

PSSST! Vi har allerede satt datoen for neste års Ledersamling. Hold av 26. til 28. oktober 2018!

Kontaktperson

Marius H. Johannessen
Generalsekretær
Tlf: + 47 91388617
marius(at)studentidrett.no

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishCookies