Olympisk pionér fra NTNUI

Det neste året skal leder i NTNUI, Emilie Zakariassen, tråkke opp spor ingen norsk idrettsleder har gått før henne. Emilie er nemlig tatt opp på det olympiske masterprogrammet i Olympia, Hellas. Programmet er et samarbeid mellom Det internasjonale olympiske akademi og Universitetet i Peloponnes.

nettsidene til programmet kan vi blant annet lese at studentene skal lære om olympisk filosofi og utdanning, sport og etikk og organisering av De olympiske leker og store idrettsarrangementer. Vi tok en prat med Emilie for å høre hvilke forventninger hun har til studiet:

«Jeg håper at det er gode forelesere, at det er lærerikt og at det er mange personer med ulik erfaring fra idretten som jeg kan lære av og knytte kontakt med. Utover det har jeg ikke så mange forventninger, men jeg tror det blir kjempebra, siden jeg har hørt veldig mye positivt!»

Hvilke erfaringer fra NTNUI tar du med deg som du tror kan være nyttig i programmet?

«Gjennom NTNUI og SL15 (Studentlekene 2015, red. anm.) har jeg fått mye erfaring i ledelse av frivillige, så det håper jeg kommer til å bli nyttig. I hovedstyret i NTNUI har styret måttet ta stilling til en del etiske problemer i alt fra samarbeidspartnere til hva vi ønsker at NTNUI skal være. Jeg har gjennom NSI og NIF fått lov til å delta på mange konferanser, både nasjonale og internasjonale og der har jeg hatt mange spennende forelesninger rundt etiske spørsmål, det håper jeg å få brukt i «sport og etikk»-faget.»

Hvordan ser du for deg at du kommer til å bruke studiet når du er ferdig utdannet?

«Jeg tror dette blir en god måte å flette sammen bacheloren min i logistikk og masteren i prosjektledelse til en utdannelse innenfor arrangementsledelse.»

Hvilke ambisjoner har du i idretten? Og hvor ser du for deg at du er om ti år?

«Drømmejobben min er å jobbe med logistikk i idrettsarrangement. Jeg håper at dette studiet kan være med på å gi meg en liten vei inn i idretten, siden det er en «idrettsbasert» master. Etter Hellas skal jeg tilbake til Trondheim og fullføre masteren min i prosjektledelse. Når jeg har fullført denne også håper jeg at jeg er rustet for en jobb, forhåpentligvis innenfor idrett, og det er naturligvis det jeg håper at jeg driver med om ti år.»

Nå som du skal ta en olympisk master, hvordan stiller du deg til et eventuelt OL i Norge?

«Som de fleste andre i idretten, syns jeg selvfølgelig det hadde vært stas.»

Kunne du selv tenke deg en rolle hvis Norge får OL?

«Ja, absolutt!»

Men Emilie, dette spørsmålet kommer vi ikke utenom: Kommer du til å kombinere utdanningen med vervet i NTNUI?

«Jeg fortsetter i NTNUI-vervet ja! Nå på høsten er jeg bare borte i 8-9 uker, og resten av styret tar litt ekstra ansvar så jeg skal slippe det når jeg er i Hellas. Andre semester i Hellas er i april og da er perioden min over.»

Vi takker Emilie for praten og ønsker henne lykke til med det som ser ut som et veldig spennende studium! Vi krysser også fingrene for at studiet kommer til å gi henne enda mer inspirasjon til å bidra for norsk studentidrett i årene som kommer.

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler