En dag for historiebøkene!

Fredag 23. september gjennomførte NSI i samarbeid med mange av studentidrettslagene i Oslo en vellykket studentidrettsfestival i Oslo.

Vi viste frem mer enn 20 forskjellige idretter på Blindern og Domus Athletica. Dessverre satte værgudene en stopper for utendørsaktivitetene vi hadde planlagt på Frederikkeplassen, Friggfeltet og Blindern Studenterhjem. Men vi hadde det fantastisk gøy likevel!

Foto: Alexander Eriksson/Vebjørn Råkvaag

Festivalen ble åpnet av ordfører i Oslo, Marianne Borgen. Gunn-Elin Aa. Bjørneboe, universitetsdirektør ved UiO, Tora Aasland, leder av Den norske UNESCO-kommisjonen og Marius Johannessen, generalsekretær i NSI, holdt også flotte appeller. Festivalen var en markering av den internasjonale studentidrettsdagen 20. september. Etter avtale med det internasjonale studentidrettsforbundet, FISU, markerte vi dagen med denne festivalen.

Foto: Alexander Eriksson/Vebjørn Råkvaag

I tillegg til idrettsaktivitetene gjennomførte vi et omfattende læringsprogram med fire foredrag og en paneldebatt. Debatten satte fokus på fysiske og psykiske helseutfordringer blant studenter. Betong på Chateau Neuf var fylt til randen av engasjerte studenter. Dagen ble avsluttet med to fantastiske konserter av de to fremadstormende artistene Kristina Kamakas og Ola Hilmen & The Guilty Pleasures.

Foto: Alexander Eriksson/Vebjørn Råkvaag

Festivalen hadde to formål: vi ønsket å vise frem studentidrettens positive betydning på studiestedene og i tillegg bruke festivalen som en god rekrutteringsplattform. Fra vi begynte planleggingen i mars har vi opplevd fantastisk støtte fra våre samarbeidspartnere, og gjennom festivalen har vi knyttet sterkere bånd til disse. Universitetet i Oslo har bidratt både praktisk og økonomisk. SiO Athletica stilte idrettsanleggene sine til fri disposisjon. Og Kulturstyret til Velferdstinget i Oslo og Akershus bidro med et solid økonomisk tilskudd. Det samme gjorde Sparebankstiftelsen DnB. Det største økonomiske tilskuddet fikk vi fra Oslo kommune som bidro med kr 150 000 til gjennomføringen av festivalen. Vi ønsker å rette en stor takk til alle sammen! Uten hjelpen fra disse hadde ikke festivalen latt seg gjennomføre.

Foto: Alexander Eriksson/Vebjørn Råkvaag

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler