Nyheter publisert i 2013

Astrid Øyre Slind (25) tok idag gull på 5 km langrenn i Vinteruniversiaden i Trentino.

Nå kan du følge våre Universiade-deltakere direkte på Eurosport. Les sendeskjema og konkurranseprogram her.

I dag er det nøyaktig 100 år siden Dr. Peter Torgersen (bildet) ledet stiftelsesmøtet som dannet Norske Studenters Idrettsforbund. I dag kan vi se tilbake på hundre år med idrettsglede, kameratskap og ungt lederskap på Universiteter og Høgskoler over hele Norge.

Norges Studentidrettsforbunds jubileumsfeiring lørdag ble en markering av studentidrettens rolle- og betydning for studenter idag, og vår historiske arv og betydning for studentene i Norge gjennom hundre år.

Bergen skal igjen samle studentidretts-Norge! Fredag 1. november, under NSIs ledersamling, ble NHHI og Bergen Challenge tildelt studentleker og studentmesterskap (SM) i 16 idretter.

Alle studentidrettslag kan nå søke spillemidler til kostnadskrevende utstyr. Frist er 12. november.

 

Sjur Øyen har valgt å fratre sitt verv som president i NSI. Visepresident Line Møllerop er fungerende president frem til NSIs forbundsting i 2014.

Etter en sommer med svært høy aktivitet internasjonalt tok endelig NTNUIerne den etterlengtede plassen på pallen.

 

 

Studentmesterskapsutvalget vedtar å avlyse årets Studentmesterskap i seiling etter ønske fra teknisk arrangør, SBIO Athletics, med bakgrunn i for få påmeldinger per 5. august 2013.

De internasjonale mesterskapene har etter hvert blitt svært ettertraktet og i helgen var det nok en gang stor aktivitet!

 

 

 

Sommeruniversiaden i Kazan, Russland, ble avsluttet med en storslått avslutningsseremoni onsdag 17. juli. Den 27ende Sommeruniversiade var en maktdemonstrasjon av de russiske vertene, som ikke bare vant medaljestatestikken overlegent, men gjennomførte et imponerende arrangement - som bare kan betegnes som tidenes Universiade. Beste norske resultat ble hentet på friidrettsarenaen, hvor Lars Vikan Rise kapret 4. plassen i ti-kamp.   

NSI ble i går tildelt FISUs likestillingspris for 2013 for prosjektet "Mentorprogram for kvinnelige ledere i norsk idrett". NSIs president Sjur Øyen (bildet) mottok prisen fra Rosaura Mendez, leder av FISUs likestillingsutvalg. Foto: C. Pierre, FISU 

13.500 deltakere fra 170 nasjoner deltar i årets Sommeruniversiaden i Kazan. Norges tropp består av 88 utøvere i 11 idretter. Universiaden gjennomføres i perioden 6.-17. juli.

 

Denne uken har det vært mye internasjonal aktivitet for våre studentidrettslag. Vi har deltatt i Student-EM i bordtennis, håndball, volleyball og rugby!

 

 

Aquila Sailing Team, seileforeningen ved BI Oslo og Norges Studentidrettsforbund inviterer til Studentmesterskap i seiling i Oslo 31. august – 1. september 2013.

 

NSI lyser med dette ut Studentmesterskap som potensielle arrangører kan avholde i 2014. Vi ønsker gamle og nye aktører velkommen til å søke, og håper på enda mer aktivitet i 2014!

Søknadsfristen for å søke vare- og tjenestemomskompensasjon for idrettslag, idrettsråd, særkretser/regioner og AS er 15. august 2013. Alle medlemsorganisasjoner kan og bør søke.

Fra og med 15. mai har Norges Studentidrettsforbund kontor på Ullevål sommertid. Administrasjonen har dermed ekspedisjonstid fra fra 0800-1500 fram til 15. september.

Fredag 10. mai gikk årets Studentmesterskap i roing av stabelen i Bergen.

 

9.-12. mai ble SM i sandvolleyball gjennomført i Bø, med HiT IL som teknisk arrangør.

 

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler