Vellykket aktivitetskurs

41 deltakere fra 13 studentidrettslag tok del i NSIs årlige aktivitetskurs på Olympiatoppens lokaler ved Sognsvann 21.-23. september.

Etter ankomst fredag kveld tok motivatoren og overlegen ved Olympiatoppen, Lars Kolsrud, deltakerne gjennom tankegangen til topputøverne innen idretten. Etter foredraget, der han la vekt på engasjement, glød og fokus, var det duket for fysisk kveldsaktivitet. OSIs meritterte kampsportutøvere gjennomgikk kampsporten Doce Pares i en to timer lang progressiv treningsøkt (se http://www.docepares.no/uio/). Økten inneholdt en rekke momenter, både med og uten «sticks», der smidighet, balanse og hurtighet ble utfordret.

Lørdag morgen begynte med et interessant foredrag av den nybakte sølvmedaljevinneren fra OL, fekteren Bartosz Piasecki. Bartosz fortalte forsamlingen hvordan han får den hektiske hverdagen med jobb, OSI-trening og egentrening til å henge sammen. Deretter hadde Frank Abrahamsen, idrettspsykolog ved Olympiatoppen en naturlig overgang til motivasjon. Frank fokuserte i sitt foredrag på de tre pilarene motivasjonen hviler på, nemlig kompetanse, tilhørighet og selvstendighet. Begge foredragene var lett å relatere til det daglige treningsarbeidet i studentidretten rundt om i Norge. Diskusjonene Frank la opp til gikk derfor lett lørdag formiddag.

Etter lunsj ankom deltakerne NIHs gymsal klare for Espen Amundsens basistrening. Espen, som til daglig er grunntreningsansvarlig i Norges bryteforbund, tok alle gjennom et opplegg der styrke, balanse og koordinasjon ble satt på prøve. Med mange, for de fleste, nye øvelser og et godt regissert treningsopplegg ble treningen en artig opplevelse for de fleste av deltakerne. Det var i hvert fall ingenting å si på gruppens humør og innsats i løpet av de to timene treningen varte. Etter avsluttet trening valgte mange å fortsette med å spille volleyball eller ta en løpetur før lørdagens middag. Bankettmiddagen foregikk ved Kjøkken og Bar, der deltakerne fikk mulighet til å bli kjent over en bedre middag.

Søndagens hovedforedragsholder var Espen Tønnesen, som tok for seg styrke og utholdenhetstrening. Espen, som er Olympiatoppens ansvarlige for nettopp dette hadde en rekke gode eksempler fra Norges toppidrettsmiljø.  Espens hovedbudskap til trenerne var å sørge for treningsopplegg der aktiviteten følger hensikten og målene for de spesifikke utøverne. En rekke gode spørsmål fra deltakerne viste at dette temaet er en sammensatt utfordring for trenere innenfor de fleste aktiviteter.

I tillegg til det faglige innholdet fikk deltakerne også informasjon av styremedlem Håvard Lauvålien angående NSIs tilbud. Representanter for Studentlekene i Bergen 2012 og Trondheim 2013 ga dessuten presentasjoner av fremgang og status for disse store studentidrettsarrangementene.

Aktivitetssamlingen har forhåpentligvis gitt god inspirasjon til deltakerne. Takk for deltakelsen og velkommen igjen neste år!  

Skrevet av: Simen Vogt Svendsen, NSI

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler