Slo Russland på hjemmebane

Med flere OL-deltakere og roere av absolutt verdensklasse fikk den norske delegasjonen i student-VM en tøff jobb. Kun én båt nådde finalen - lagbåten fra Trondheim.

I et finaleheat med store ronasjoner som Polen og England skal det godt gjøres å ta skalpen av de aller beste. Likevel kunne de norske guttene gå med hevet hode etter å ha slått både Russland og Estland i et særdeles spennde spurtoppgjør om 4. plassen. Og de er ikke i tvil om at de skal bite godt fra seg i neste års sommer universiade.

- De unge roerne som gjennom studentidretten har fått delta i et såpass stort mesterskap har absolutt fått smaken på å fortsette satsingen ved siden av studiene, sier Sjur Øyen, president i Norges Studentidrettsforbund.

Gir mersmak

Flere av båtene har allerede satt seg konkrete mål for neste års universiade som går på samme arena.

- De to dobbelscullerne med Inger Kavlie (UiO) og Karen Marie Belsby (UMB Ås), og Markus Christensen (HiT) og Øivind Lavoll (UiO) går for en A-finaleplass, sier Øyen.

For Bjørn Joistein var det nok ekstra gledelig å se at vinneren av singelsculler i studen-VM måtte se seg slått av nordmannen i U23 VM tidligere i år. Det har nok gitt ekstra motivasjon for vestfoldingen når han kan sikte mot en pallplassering i Universiaden.

Les mer om den norske troppen i student-VM her.

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler