Norge tilbake i åtter

Med den beste prognosetiden av de norske båtene skal roerne i vår lengste båt gjøre stas på et etterlengtet comeback. For første gang på over 30 år deltar Norge i et internasjonalt mesterskap i rosportens flaggskip, en åtter med styrmann, og det skal gjøres til gangs. Vi må helt tilbake til OL i 1948 for å finne pallplassering for denne lagbåten – nå håper de at ventetiden endelig er over.

Student-VM går av stabelen i Kazan i Russland denne helgen og Norge er blant de største troppene med hele seks lag og 20 utøvere. På herresiden har vi med en åtter, en toer og en lettvekt dobbeltsculler, mens på damesiden har vi en lettvekt singlesculler, en dobbeltsculler og en firer.

Satser mot Universiaden

Det er første gang Norge sender lagbåter til student-VM og andre gang det hele tatt har blitt sendt utøvere. Dette er et arrangement som kommer i forkant av neste års Universiade og utøverne får dermed prøvd seg på en splitter ny arena og utstyr som kommer rett fra leverandøren, alt med tanke på neste år. Det sies at bare båtene i dette mesterskapet ligger på en verdi mellom 6-8 millioner kroner.

Bjørn Jostein Singstad, som er en del av Team Tufte, rodde en singelsculler under årets U23 Vm og tok en åttendeplass der. Nå prøver han seg i åtterbåten og har virkelig fått smaken på mesterskap med universiaden som et definitivt mål i hans karriere.

- Jeg har en ambisjon om å nå en A-finaleplass i neste års universiade og med det ta et steg opp fra årets åttendefinaleplass i U23-VM i singlesculler, sier Singstad

Suveren

Roerne som utgjør åtteren er alle ingeniørstudenter fra NTNU og Høgskolen i Vestfold, fra linjene kybernetikk, marin, informatikk, elektro og materialteknologi. NTNUIs båt egen båt, Ormen Lange, er suveren i Norge og har ikke tapt en konkurranse siden 2004. Mannskapet sitter nå i ny båt og håper å nå finalen som går live på FISA og FISUs nettsider, samt på russisk tv.

Mesterskapet går i gang 7.september med avsluttende finaleløp søndag 9.september. Norges Studentidrettsforbund har i sammarbeid med Norges Roforbund tatt ut følgende lag til student-VM:

M8+

Haakon Gunnerius Johnsrud Hagen (NTNU)
Jon-André Brurberg (NTNU)
Andreas Holager (NTNU)
Olav Kallerud (NTNU)
Bjørn-Jostein Singstad (Høgskolen i Vestfold)
Ole Johan Klingan (NTNU)
Fredrik Thorsen (NTNU)
Sven Ole Nicolaysen (NTNU)
Thong Xuan Nguyen (NTNU)

M2- (reserve for 8+)

Ola Myklatun Krosness (NTNU)
Eirik Hexeberg Henriksen (NTNU)

LM2X

Markus Christensen (Høyskolen i Telemark)
Øyvind Lavoll (UiB)

LW1X

Andrea Älveborn (Høyskolen i Oslo og Akershus)

W2X

Inger Kavlie (UiO)
Karen Marie Belsby (UMB Ås)

W4-

Elise Sandsmark (NTNU)
Marianne Madsen (NTNU)
Marte Flaat (NTNU)
Marte Krogsrud (NTNU)

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler