Frivillige verv er viktig - intervju med Geir Andre Dalhus

Frivillig verv kan være nøkkelen til å få den jobben man ønsker seg etter endt studie.Geir Andre Dalhus sitter i dag som utviklingskonsulent i Norges Danseforbund, og er godt kjent med å ta på seg frivillige verv i idretten. Han anbefaler alle til å ta på seg et verv, og sier selv at dette hjalp han med å få en fot innenfor idretten.

Navn: Geir Andre Dalhus, Alder: 28

Verv:
Leder og grunnlegger BI Athletics: 2005-2007
Medlem i fagutvalg markedsføring NSI: 2005-2006
Visepresident NSI: 2006-2008
President NSI: 2008-2010
Styremedlem NSI: 2010-2012

Utdanning:
Bachelor i Markedskommunikasjon fra Handelshøyskolen BI i Oslo
Prosjektledelse fra Handelshøyskolen BI i Oslo
Bachelor i Idrett, administrasjon & Ledelse fra Høgskolen i Telemark, avd. Bø

Jobb/stilling:
Utviklingskonsulent i Norges Danseforbund

Intervju:

Hvorfor tok du på deg et verv i et studentidrettslag?

Idrett er alltid noe som har fasinert meg, og jeg har alltid likt å være aktiv. Når jeg startet på Handelshøyskolen BI i Oslo, var det mange nye mennesker og ulike type kulturer.

Er dette noe alle kan gjøre?

Ja absolutt. Man kan kombinere to ting ved å ta på seg verv i et studentidrettslag. Man kan kombinere de fagene man faktisk tar på universitet/høyskole og få brukt teorien i praksis gjennom studentidrettslaget.  Dette gir en god erfaring samtidig som kostnaden for å gjøre noen alvorlige feil er relativt lave. I tillegg vil man kunne ha det utrolig gøy ved å engasjere seg i studentidrettslag. Terskelen for å bli kjent med mange gjennom et studentidrettslag er veldig i lav. I tillegg har man alltids noe felles, idretten.  Dette er en kultur der man vet hva man får, enten gjennom bredde eller toppsatsning. Gleden er alltid den samme.

Hva lærte du av det?

Læringskurven er definitivt høy ved å ta på seg verv. Man får en helt annen forståelse for de teoretiske fagene man tar.

Har du fått utbytte av det i etterkant?

Takket være vervene har jeg klart å få en fot innenfor idretten. Å jobbe innenfor idretten har jeg hatt lenge som mål. Den praktiske erfaringen jeg tilegnet meg gjennom verv i Norges Studentidrettsforbund, fra klubb til forbund, medførte til at jeg fikk en vikarjobb som generalsekretær. Dermed var foten innenfor idretten godt plantet.

Anbefaler du det til andre?

Det er en stor anbefalning å ta på seg verv. Dette er viktig uansett hvilken bransje du tenker å arbeide i. Dagens bedrifter/organisasjoner ser på det du har gjort ved siden av studietida, og hva er ikke bedre enn å engasjere seg i studentidretten som er utrolig gøy. Som nevnt er læringskurven høy, og det er samtidig lov til å feile og prøve uten at det får de alt for store konsekvensene. Et sted må man starte.  

Intervjuet av Stian Olbergsveen

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler