Vil til EM: to lag, kun en vinner.

Volleyball-jentene i Bergenstudentenes idrettslag (BSI) har meldt seg på i Studentlekene Bergen Challenge 2011 av en hovedgrunn, de skal til Student-EM i 2012. 

Ane Kjosås og Anja Borsheim har begge høye ambisjoner på vegne av laget og har et sterkt ønske om å ta med seg resten av vollyballaget til Spania sommeren 2012 for å delta i European Universities Games i Cordoba. Vestlandsjentene har i midlertid en stor bekymring å ta hensyn til, bekymringen heter Norges idrettshøgskoles idrettslag (NIHI). 

NIHIs volleyball-jenter har nemlig også store planer om å kapre den eminente EM-plassen. "Vi har tenkt å vinne både SM og banketten, så vi sparer oss til banketten og er rolige frem til da", sier jentene mens de skriker ut diverse heiarop og støtter NIHIs guttelag. "Vi håper å vinne med både guttelaget og jentelaget, sånn at vi kan ta de med oss ned til Spania, det hadde vært bra" sier Malin Englund mens hun følger guttas serve med et ivrig blikk. NIHI-jentene er regjerende studentmestre og deltok derfor på sommerens EM i Serbia, hvor mesterskapet ga dem mersmak til gjentakelse hvor de kunne få en ny sjanse til å hevde seg bedre neste år. "Dersom vi kommer til EM neste år, skal vi trene mere sammen før vi drar ned", sier Birgitte Blitzner og får støtte av resten av gjengen. "Vi vant FairPlay-prisen i fjor da, det var jo bra", sier Yngvild Larsen Schei med et lurt smil, men innrømmer at de gjerne skulle vunnet mer enn det. For jentene fra idrettshøgskolen er det BSI som fryktes mest på veien til SM-gullet, men jentene har uansett en plan B dersom Bergens-jentene tar fra dem EM-plassen. "Vi har hørt at man kan reise med to lag dersom det er plasser til overs, men at det kun er vinneren som får støtte fra NSI. Så plan B er å selge masse vafler oppe på NIH (Norges idrettshøgskole) og reise til Spania uansett, de spiser masse vafler på NIH skjønner du", sier de blide jentene og gleder seg til neste kamp.

Selv om lagene er konkurrenter på banen og begge skal kjempe med nebb og klør om gullet og EM-plassen, er de ikke fiender utenfor banen. "Det er bra vi har noen som utfordrer oss, det er bare fint". Lagene har ikke møttes før, men de innrømmer å ha sett litt ekstra godt på hverandre for å fange opp styrker og svakheter hos lagene. BSI-jentenes taktikk er likevel å konsentrere seg mest mulig om seg selv og få til sitt spill uten å bry seg for mye om hva NIHI-jentene gjør.

En ting er i hvertfall sikkert, uansett hvem som havner i jentenes volleyballfinale på lørdag kl. 09.00 i Haukelandshallen, blir det en finale du ikke vil gå glipp av. Kampen om SM-gullet og EM-plassen kan bli en thriller det vil gå gjetord om i mange år fremover.

Følg Studentmesterskapet i volleyball her.

Skrevet av Julie Ravlo, NSI
Foto: Karl Olav Haaland, NSI

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler