Se SM i håndball på Sportsmagasinet

Studentmesterskapet i håndball ble en stor suksess. Årets Studentmestere ble NTNUI Funky Chickens (Damer) og NIHI (herrer). I kveld (mandag 31.01) kan du se reportasje fra mesterskapet på Sportsmagasinet på TV2 Zebra kl 18.00.

Håndball har lange tradisjoner i norsk studentidrett, og det var tider da studentidrettslagene dominerte norsk topphåndball. I dag er håndball fortsatt en av de mest populære idrettene som drives av studenter rundt om på alle landets Universiteter og Høgskoler.

Studentmesterskapet i håndball (populært kalt SM) ble i år arrangert i Oslo for første gang siden 1997. SM er en årlig tradisjon, i regi av Norges Studentidrettsforbund, men har de siste årene blitt arrangert annen hvert år i Trondheim og i Bergen, alltid med stor deltakelse og alltid som et stort sportslig og sosialt høydepunkt for studentidrettslagene som deltar. I år ble mesterskapet arrangert av Gøy HK og NIHI, studentidrettslaget på Norges Idrettshøgskole, som ville hente arrangementet tilbake til hovedstaden.

Studentmesterskap fant sted på Norges Idrettshøgskole 28.-30. januar. Studenter fra hele landet deltok og bidro til tøffe tak på banen, mye moro, og ikke minst til tider strålende håndball. Nivået på årets turnering var høyt, hvorpå en rekke 2. og 3. divisjonslag stilte på både herre og damesiden. Også flere kjente fjes fra Postenligaen var å finne i aksjon på parketten denne helga. For hva kaller man det, når eliteseriespillere deltar og spiller side om side med sine studievenner? Ikke akkurat toppidrett, ikke akkurat breddeidrett heller, dette var studentidrett på sitt beste.

Påmeldingen var fantastisk, over 400 spillere fordelt på 13 herrelag og 23 damelag fra Tromsø i nord, Trondheim, Bergen, Stavanger, og en drøss med Oslolag. Ingen tvil om at det ble en fartsfylt og spennende håndballhelg! Turneringen startet fredag 28. januar og ble avsluttet lørdag 29. januar på Sentrum Scene med premieutdeling og kåring av turneringens all-star lag kombinert med en storslagen bankett.

Studentmesterskapet ble vunnet av Norges idrettshøgskole (NIHI) på herresiden og NTNUI på dame siden. NIHI gikk seirende ut av finalen mot Norges Handelshøgskole (NHHI), mens NTNUI beseiret Tromsøstudentene (TSI) i damefinalen.

Vinnerne ble automatisk kvalifisert til Student-EM i håndball til sommeren.

Resultater:

Damer:  1) NTNUI Funky Chickens
             2) TSI
             3) OSI 2

Herrer:   1) NIHI
             2) NHHI 1
             3) NTNUI 3

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler