NSI i Europas hovedstad

NSIs studietur til Brussel ble gjennomført 16.-18. oktober. 15 representanter fra NSI, av dem 7 representanter fra studentidrettslagene NTNUI, TSI, HiT IL, NHHI og BSI dro søndag til Brussel for å lære mer om det europeiske idrettssystemet og for å besøke "The International University Sports Federation", FISU.

Representantene fra NSI, sammen med deltakere fra NIF, Olympiatoppen og en rekke andre særforbund, som alle var del av NIFs internasjonale skoleringsprogram, dro mandag morgen ut til FISUs hovedkvarter, Château de la Solitude. Her presenterte FISUs generalsekretær Eric Saintrond om FISUs historie, Student-VM og Universiade før deltakerne fikk høre mer om EOC EU Office (European Olympic Committees) og deres arbeidsområder og funksjon i den europeiske idretten. Stephan Dietzen informerte om kontoret eksistensgrunnlag, Heidi Pekkola fortalte om ENGSO (European Non-Governmental Sports Organizations), mens Julie Ravlo til slutt fortalte den norske delegasjonen om en trainees arbeidsoppgaver på EOC-kontoret.
 
Etter lunsj i fantastiske omgivelser på Château de la Solitude, dro den norske gruppen videre til Europakommisjonen for å lære mer om kommisjonens måte å arbeide innen idrettsfeltet. Sport Unit er den avdelingen innen kommisjonen som jobber med de direkte idrettsrelaterte temaene. Her informerte Pedro Velazquez om Sport Units arbeidsområder og tidligere saker innen idrettsfeltet som kommisjonen har jobbet med.
 
På ettermiddagen dro delegasjoene nok en gang tilbake til Château de la Solitude for å delta i en mottakelse med flere aktører innen idrettsfeltet fra diverse idrettsorganisasjoner i Brussel. EOC-kontorets direktør, Folker Hellmund, holdt en tale hvor han trakk frem flere viktige områder innen idretten som er av betydning både for Norge og Europa. Også NIF-styremedlem, Karette Wang Sandbu, holdt et innlegg under mottakelsen hvor hun pekte på flere viktige områder sett med norske øyne. De 12 representantene fra NSI virket å være svært fornøyde med inntrykkene og en av de tolv uttalte; "det er sannelig mye innen idretten som foregår, sånn politisk sett, uten at man vet det. Det har blitt en stor bransje."
 
Tirsdag morgen besøkte delegasjonen Europaparliamentet og MEP (Member of Parliament), Emma McClarkin. Senere deltok fire reporesentanter fra NSI styret og administrasjon på nytt møte med FISU, mens reten dro til Leuven, for å møte 3 representanter fra det Belgiske studentidrettsforbundet, som kunne fortelle om Belgisk studentidrett, hvordan forbundet er organisert og jobber. Samtidig ble det tid til å diskutere EUSA og europeisk studentidrett.

Les FISUs reportasje fra besøket på Château de la Solitude her.

Tekst: Julie Ravlo

Foto: C. Pierre, FISU Press Officer

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler