Rapport fra Student-EM i Roing

NTNUI Roing møtte som forventet svært gode motstandere i årets EM i studentroing.

Av 12 båter i klassen 8+ endte NTNUI på sisteplass. Laget fikk likevel en positiv opplevelse med å slå et av lagene fra Østerrike i oppsamlingsløpet. Da ble tiden 6:19,5 som er beste 2000m tid for NTNUI Roing.

I det første løpet ble starten svært dramatisk. En teknisk svikt sørget for at strokens åre løsnet. NTNUI avbrøt løpet og båtene gjorde seg klare til ny start. Uten mulighet for å reparere feilen måtte roerne fra NTNUI bare håpe på det beste. Det gikk ikke mer enn 5 tak før åren løsnet igjen. Uten å risikere flere advarsler som kunne resultere i diskvalifisering, måtte NTNUI ro med 7 roere inn til mål.

Andre løp, oppsamlingen, ble mye bedre da defekt utstyr var skiftet og alle åtte roerne kunne bidra. Noe som resulterte i NTNUI-rekord som tidligere nevnt.

Siste løp, B-finale, var en våt og slitsom opplevelse. Styrmannens energiske motivasjonsrop under løpet klarte å tyne de siste krefter ut av åtte slitne roere.

NTNUI Roing gratulerer University of Economy Bydgoszcz fra Polen som tok førsteplassen i klassen 8+ med den imponerende tiden 5:46,6 i finalen!

Samtidig rettes en stor takk til arrangør for et flott arrangement. Se nettsiden for bilder og info fra mesterskapet.

Aleksander Berntsen, NTNUI

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler