FISU Volunteer Leaders Academy

14. juni - 22. juni 2018

Sted: Kazan

FISU inviterer nok en gang frivillige fra hele verden til Kazan 14. til 22. juni 2018 for å dele sine erfaringer og ikke minst få faglig påfyll og en god dose motivasjon. Søk nå og få en opplevelse for livet, helt gratis! 

Den andre utgaven av frivillighetsakademiet i regi av FISU tar sikte på å samle ekspertisen innenfor frivillighet i internasjonale idrettsarrangement. Akademiet finner sted i Kazan, Russlands idretts- og frivillighetshovedstad, hvor man kan bygge videre på arven etter Sommeruniversiaden i Kazan 2013. 

Emilie Zakariassen (NTNUI) og Therese Thorhus (Studentspretten) deltok i fjor. "Det var utrolig motiverende og ikke minst lærerikt. Det faglige innholdet var kjempebra og vi ble kjent med så utrolig mange ulike kulturer. Vi fikk lyst å dra rett hjem og teste ut alt vi hadde lært!"
Les reisebrevet fra jentene her.

Formål

Arrangementet tar sikte på å samle ledere innen frivillighet fra 170 medlemsland, som sammen kan motivere og lære av hverandre. 

Forumet er tenkt som et middel til å hjelpe unge ledere fra hele verden til å aktivt bidra inn i en internasjonal frivillighetsbevegelse og således promotere interkulturell dialog og internasjonalt samarbeid til det beste for studentidrett verden over. 

Program

Akademiet går over 7 dager med omfattende pedagogiske arrangementer, kurs, seminarer samt underholdende kulturelle aktiviteter. 

Foredragene vil være av høy kvalitet med forelesere som universitetsprofessorer og næringslivscoacher, i tillegg har arrangørene lagt opp til masterforelesninger med eksperter fra IOC, UNESCO og WADA og representanter fra organisasjonskomiteer fra fremtidige Universiader. 

Innholdet fokuserer på tre områder: Å lede frivillige, FISUs ambassadørprogram og lederskap og prosjektledelse. 

FISUs ambassadørprogram

Formål med programmet: 

  • Jobbe for involvering utover studentidretten i aktiviteter og arrangement i FISU-regi. 
  • Utvikle og fremme verdiene i studentidrett, turisme og folkehelse i verden. 
  • Øke oppmerksomheten blant verdenskjente idrettsutøvere, politikere, media, studenter og andre innflytelsesrike personer. 

Blir du valgt ut til å delta i frivillighetsakademiet får du status som studentambassadør for Norge. Ambassadørene må være 18-27 år, ha gode engelskkunnskaper, være aktiv innenfor studentidrett og kultur på Universitetet, samt være en aktiv bruker av sosiale medier.

Som Norges studentambassadør vil du også: 

  • Bli invitert direkte av FISU til frivillighetsakademiet i 2019.
  • Få muligheten til å bli plukket ut som en av de fem mest aktive ambassadørene og bli invitert til både FISU Forum 2018 og få jobbe med FISU under Vinteruniversiaden i Krasnoyarsk 2019. 

Søkere

Du må være student og mellom 18-27 år for å kunne søke. I tillegg til en bekreftelse på studentstatus må deltakeren ha tidligere erfaring som frivillig, eller aktivt jobbe med frivillig aktivitet på sitt universitet/høgskole. FISU vil i tillegg gjennomføre et intervju i forkant av Norges (NSIs) valgte kandidat.

Overnatting

Dere blir innlosjert i Universiadelandsbyen fra Sommeruniversiaden i Kazan 2013. 

Kostnad

Deltakelse er gratis og arrangør dekker alle kostnader knyttet til deltakelse; reise, overnatting, mat. 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishCookies