Aktivitetslederkurs

NSIs Aktivitetslederkurs 2019 arrangeres 13.-15. september på Olympiatoppen og Norges idrettshøgskole i Oslo. Kurset er ment for aktivitetsledere og trenere i studentidrettslagene, men er også åpent for styremedlemmer og andre medlemmer som er interesserte i lære mer om aktivitetsledelse.

Om kurset

Aktivitetslederkurset har en fellesidrettslig tilnærming med fokus på rollen som trener og aktivitetsleder i et studentidrettslag. Med "Aktivitetsleder" menes det i denne sammenheng en person som tilrettelegger og leder treninger i studentidrettslaget. Personen kan også delta aktivt i treningene selv, men har det overordnede ansvaret for planlegging og gjennomføring av treningen.

Kurset skal gi deg som trener/aktivitetsleder en grunnleggende innføring i og inspirasjon til å lede treninger av god kvalitet for andre. Du vil også lære om hvordan du kan motivere utøverne/deltakerne dine til å få mest mulig ut av hver treningsøkt. I tillegg vil du få oppdatert kunnskap om relevante temaer som Antidoping og idrettsskader.

Deltakere får kursbevis etter gjennomført kurs, inkl. dokumentasjon på å ha gjennomført e-læring "Ren utøver". Kurset er standardisert fra 2017, så deltakere på fjorårets kurs kan ikke delta på årets kurs.

Innhold

Dyktige foredragsholdere og trenere er klare for å gi deg faglig påfyll og inspirasjon! Vi lover også morsomme og lærerike treningsøkter, erfaringsutveksling og mulighet for å treffe andre engasjerte i studentidretten fra hele landet.

Påmelding og informasjon om årets kurs kommer før sommeren. 

Fjorårets program så slik ut: 

Fredag
17:00 Registrering, innsjekk. Oppmøte resepsjonen Olympiatoppen (OLT)
18:00 Kursstart: Velkommen - Møt opp i treningstøy til utetrening!
18:15 Bli kjent-aktiviteter og utetrening v/ Tessa Sørensen
20:00 Pizza på OLT + sosial aktivitet: Bli kjent del 2.

Lørdag
08:00 Frokost
09:00 Idrettspsykologi og motivasjon: "Hvordan skape utholdende motivasjon hos de du trener?" v/ Frank Abrahamsen
11:00 Work-Shop/erfaringsutveksling om trener-/aktivitetslederrollen
12:30 Lunsj
13:30 Antidoping Norge v/ Siri Bynke
15:00 Basistrening - fra teori til praksis v/ Espen Amundsen
18:30 Forbundets halvtime: Om NSI
19:00 Middag på OLT og sosial aktivitet

Søndag
07:30 Morgentur rundt Sognsvann (frivillig)
08:00 Frokost
09:00 Morgenbrief
09:15 Idrett og ernæring - Kosthold i en aktiv hverdag v/ TINE 
10:15 Idrettsskader - Forebygging og behandling. Inkludert tape-kurs v/ fysioterapeut Bjørnar Haaland
11:45 Inspirasjonsforedrag: Mental trening for at du skal kunne være på ditt beste m/ mental trener og foredragsholder Marius Sørlie fra Fearless Mind

          Oppsummering og avslutning 

13:00 Felles lunsj og hjemreise.

14:00 SLUTT

Inspirasjon til mental trening: Søndag kommer Marius Sørlie, mental trener og foredragsholder fra Fearless Mind, og vil fortelle om hvordan du kan inkludere mental trening i treningsarbeidet. Han vil undervise i teknikker innen idrettspsykologi og positiv psykologi som en del av sitt innlegg, som kan benyttes i treningshverdagen. 

Egenandel

Egenandel på kr. 300,- per person og må betales til konto 5134 06 08449 innen påmeldingsfristen. Merk betalingen "Aktivitetslederkurs 2018" og hvem du betaler for. Alle deltakerne får tilbud om å bo på Olympiatoppen Sportshotell hele helgen (registreres ved påmelding). Alle måltider og overnatting inngår i den betalte egenandelen.

NB! Påmeldingen er bindende og kun gyldig når egenandelen er betalt. Vi vil fakturere studentidrettslaget til de påmeldte som ikke møter på Aktivitetslederkurset med kr. 2500,-, som utgjør en større andel av de faktiske kostnader.

Reiseutgifter

NSI dekker "hovedreise" tur-retur for alle deltakerne. Med dekning av «hovedreise» menes transport som togbillett t/r hovedtogstasjon (f.eks. Kristiansand-Oslo S), fly t/r nærmeste flyplass (f.eks. Bergen-OSL Gardermoen), men ikke småreiser og lokal transport som tog t/r flyplass, t-bane til samlingssted o.l. Dette må dekkes av den enkelte. Deltakerne bestiller selv og legger ut for «hovedreisen» og får dette refundert av NSI i etterkant av samlingen. 

Det bes om at dere hjelper oss med å gjøre reiseutgiftene så rimelig som mulig, ved at dere bestiller reise så snart dere har meldt dere på. 

Kurset har et maks antall på 50 deltakere, etter "første-person-til-mølla"-prinsippet. Kurset forutsetter 100% deltakelse og gjennomført e-læringskurs "Ren Utøver" til Antidoping Norge (NB! Gjøres av den enkelte etter kurset). 

Påmelding

Påmeldingsfrist: fredag 7. september 2018

Spørsmål?

Ta kontakt med Utviklingskonsulent, Guro Røen, NSI: guro@studentidrett.no 

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler