Vil du delta på FISUs frivillighetsakademi?

Les alt om hvordan du kan få en opplevelse for livet denne sommeren! 

FISU inviterer nok en gang frivillige fra hele verden til Kazan 14. til 22. juni 2018 for å dele sine erfaringer og ikke minst få faglig påfyll og en god dose motivasjon. Søk nå og få en opplevelse for livet, helt gratis! 

Den andre utgaven av frivillighetsakademiet i regi av FISU tar sikte på å samle ekspertisen innenfor frivillighet i internasjonale idrettsarrangement. Akademiet finner sted i Kazan, Russlands idretts- og frivillighetshovedstad, hvor man kan bygge videre på arven etter Sommeruniversiaden i Kazan 2013. 

Emilie Zakariassen (NTNUI) og Therese Thorhus (Studentspretten) deltok i fjor. "Det var utrolig motiverende og ikke minst lærerikt. Det faglige innholdet var kjempebra og vi ble kjent med så utrolig mange ulike kulturer. Vi fikk lyst å dra rett hjem og teste ut alt vi hadde lært!"
Les reisebrevet fra jentene her.

Formål

Arrangementet tar sikte på å samle ledere innen frivillighet fra 170 medlemsland, som sammen kan motivere og lære av hverandre. 

Forumet er tenkt som et middel til å hjelpe unge ledere fra hele verden til å aktivt bidra inn i en internasjonal frivillighetsbevegelse og således promotere interkulturell dialog og internasjonalt samarbeid til det beste for studentidrett verden over. 

Program

Akademiet går over 7 dager med omfattende pedagogiske arrangementer, kurs, seminarer samt underholdende kulturelle aktiviteter. 

Foredragene vil være av høy kvalitet med forelesere som universitetsprofessorer og næringslivscoacher, i tillegg har arrangørene lagt opp til masterforelesninger med eksperter fra IOC, UNESCO og WADA og representanter fra organisasjonskomiteer fra fremtidige Universiader. 

Innholdet fokuserer på tre områder: Å lede frivillige, FISUs ambassadørprogram og lederskap og prosjektledelse. 

FISUs ambassadørprogram

Formål med programmet: 

 • Jobbe for involvering utover studentidretten i aktiviteter og arrangement i FISU-regi. 
 • Utvikle og fremme verdiene i studentidrett, turisme og folkehelse i verden. 
 • Øke oppmerksomheten blant verdenskjente idrettsutøvere, politikere, media, studenter og andre innflytelsesrike personer. 

Blir du valgt ut til å delta i frivillighetsakademiet får du status som studentambassadør for Norge. Ambassadørene må være 18-27 år, ha gode engelskkunnskaper, være aktiv innenfor studentidrett og kultur på Universitetet, samt være en aktiv bruker av sosiale medier.

Som Norges studentambassadør vil du også: 

 • Bli invitert direkte av FISU til frivillighetsakademiet i 2019.
 • Få muligheten til å bli plukket ut som en av de fem mest aktive ambassadørene og bli invitert til både FISU Forum 2018 og få jobbe med FISU under Vinteruniversiaden i Krasnoyarsk 2019. 

Søkere

Du må være student og mellom 18-27 år for å kunne søke. I tillegg til en bekreftelse på studentstatus må deltakeren ha tidligere erfaring som frivillig, eller aktivt jobbe med frivillig aktivitet på sitt universitet/høgskole. FISU vil i tillegg gjennomføre et intervju i forkant av Norges (NSIs) valgte kandidat.

Overnatting

Dere blir innlosjert i Universiadelandsbyen fra Sommeruniversiaden i Kazan 2013. 

Kostnad

Deltakelse er gratis og arrangør dekker alle kostnader knyttet til deltakelse; reise, overnatting, mat. 

Søknad

Søknadsfrist 22. februar. Det kan lønne seg å forberede søknadsteksten på forhånd da du i søknadsskjemaet vil bli spurt om å fylle inn følgende: 

 • Fullt navn
 • Studentidrettslag
 • E-postadresse, telefonnummer, fødselsdato, kjønn
 • Hva er din erfaring med frivillig arbeid, fra studentidretten spesielt og med frivilligheten generelt?
 • Hva studerer du og hvor langt er du i studieløpet ditt? 
 • Hvor gode vil du si at dine engelskkunnskaper er? Evt kan du flere språk? 
 • Beskriv din motivasjon til å delta på Frivillighetsakademiet
 • Dersom du blir den heldige utvalgte, hva tror du at du kan ta med deg tilbake til studentidretten i Norge? 
 • Har du deltatt på arrangement i NSI-regi tidligere? 

Søk her

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler