- Vi ble kjent med så mange

Helene og Even fra LYNX Lacrosse (Lillehammer Studentidrett) var to av over 40 deltakere på forrige helgs Aktivitetslederkurs på Olympiatoppen og Norges idrettshøgskole. De forteller om en lærerik og morsom kurshelg.

- Innlegget om idrettsskader og tape-kurs var veldig lærerikt. Dette var noe vi hadde lite kunnskap om fra før. Da var det fint at vi fikk prøve å tape på hverandre og fikk hjelp underveis, forteller Even.

- Basistreningen var også veldig morsom og inspirerende. Her fikk vi flere spesifikke øvelser vi kan ta med oss hjem til treningene i Lacrossen, legger Helene til.

Nettverk og nye ting å ta med tilbake til klubben

Aktivitetslederkurset består av et variert innhold av teori, gruppearbeid og praktiske økter. Kurset har en fellesidrettslig tilnærming med fokus på rollen som trener og aktivitetsleder i et studentidrettslag, og skal gi deltakerne en grunnleggende innføring i og inspirasjon til å lede treninger av god kvalitet for andre. Det var flere ulike faglige temaer på kursplanen, som utholdenhetstrening, idrettspsykologi og motivasjon, mental trening og antidoping.

- Lacrossen på Lillehammer er veldig ung og relativt liten. Vi er begge trenere for Lynx Lacrosse, og har blitt «kastet ut i det». Vi har lite trenererfaring fra før, så vi tenkte at litt faglig påfyll på et aktivitetslederkurs ville passe bra, forteller Helene.

Likevel var det ikke bare det faglige utbyttet Helene og Even satt pris på.

- Vi ble kjent med så mange! Vi tror terskelen for å spørre om hjelp fra andre lagledere på tvers av skoler og studentidrettslag vil bli lavere nå når vi har møttes og blitt kjent gjennom en slik helg, sier de samtstemt.

Selv om de to ble inspirert til nye øvelser de kan bruke på treningene, var det spesielt én ting de vil ta med seg tilbake og jobbe med som trenere.

- Vi vil begge jobbe med hvordan vi skal rose og inspirere utøverne våre, sier Helene.

- Altså, det å rose for innsats og ikke for talent. Forskjellen dette utgjør for motivasjonen hos utøverne var en viktig ting vi ble bevisstgjort denne helgen. Det er noe vi kommer til jobbe med fremover, avslutter Even

Uværet "Knud" på besøk 

Uværet "Knud" var på besøk mens vi hadde utetrening fredag kveld, men tøffe studentidrettere lot seg ikke stoppe (bildene nedenfor).

Hva skjer i studentidretten denne høsten

Synes du Aktivitetslederkurset hørtes interessant ut? Da vil ny mulighet komme neste høst!

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler