Reisebrev fra TSI

"Det går opp for dæ, du e flua på veggen i et nordnorsk volleyballags uvanlige "hverdag". Det e TSI. Guttan e trøtt. Det e tredje dag inn i det sagnomsuste STUDENT EM."

17. juli 2018

Sola kryp opp i horisonten, stråle over de fuktige, grønne, skogkledde åsan, fuglekvitteret begynne smått å ta form. I det fjerne kan du så vidt høre lyden av noen som sir: "våkn opp for faen, frokost om 3 min." Du snur dæ rundt og du ser en likbleik, blond kis. Det går opp for dæ, du e flua på veggen i et nordnorsk volleyballags uvanlige "hverdag". Det e TSI. Guttan e trøtt. Det e tredje dag inn i det sagnomsuste STUDENT EM. Og i dag vente en blytung sportslig dag. Du ser guttan e betenkt. De skal nemlig ut i ilden mot et helproft tyrkisk lag i siste gruppespill-runde. 5 landslagsspillera, snitthøyde på 2 meter. Du sjekke værmeldinga. Det meldes stor sjanse for sol og byger av nedslakta nordnorske menn (satt opp mot det tyrkiske laget e vel nordnorske gluunta mer passaness).

Etter at tanken om å bli gjort om til tyrkisk pepper har sunket inn i kropp og sjæl, følge du med ka guttan foretar sæ videre. De ser ut til å ha en usedvanlig stor interesse for Flyveplate Ultimate (Ultimate frisbee) og sammen med damen i OSI ble det kjørt ei overraskaness hard økt med nevnte sport.

De e svett, de e sliteb, men glad. De ser ut til å ha glemt kommende kamp. Det dusjes. Det spsies. Felles for alle aktiviteta e at de kan kombineres med sol. Typisk nordlending tenke du. Utnytte det lille av sol så effektivt som mulig. Det skal brunes til man e hjemme igjen. Om du fortsatt e kritthvit etter utenlandsopphold blir man utstøtt fra det nordnorske samfunn.

Men tilbake til sak: Kampens prognose gikk i oppfyllelse. Nedslakting ble det, men innsatsen va god. 3. Plass i gruppa va et faktum.

Etter kampen bær det over til det den gjengen du observere like best: å se og bli sett. Tross lite bearbeida  brunfarge flekke de av sæ skjorta, smøre svette vomma og vaskebrett (spørs kem du ser på) med lånt lebestift og stave NORGE. Fyre opp boomboxen med disco på full guffe! DÆVEN FOR ET LIV!  Tidenes liv noen sinne observert på en OSI Volleyball-kamp? Mye mulig. Nokka sjokkerte  kvinnelige sveitsera og OSIera kunne bare nyte synet av en hemningsløs nordnorsk bastion. Discofaktoren va høy.

Sola brer Horisonten som ei dyna over sæ og mørke senke sæ, i det du, flua på veggen flyr videre til neste destinasjon for å observere neste lag til en stadig lavere lyd av Jørn Hoel sin slager "Har en drøm".

Resultater TSI Volleyball: 

  • 14. juli: TSI - Coimbra, Portugal: 3-0 (25-16, 25-22, 26-24)
  • 15. juli: TSI - Bologna, Italia: 0-3 (15-25, 15-25, 15-25)
  • 16. juli: TSI - Istanbul, Tyrkia: 0-3 (15-25, 11-25, 14-25)
Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler