Positiv utvikling i VSIL

Vestfold Studentidrettslag har hatt en fin utvikling de siste årene. På telefon forteller Lars-Erik Larsen, tidligere leder og nå nestleder, om hvordan studentidrettslaget de siste årene har stabilisert sin virksomhet på campus Vestfold. 

Vi må helt tilbake til 2007, året da VSIL arrangerte både studentmesterskapet i innebandy og den tradisjonsrike Høstkonferansen (nå ledersamling), for å finne sist VSIL arrangerte et NSI-arrangement. Årene som fulgte var mer ustabile, studentene kom og gikk og aktivitetene hadde ikke kontinuiteten som må til å virke tiltrekkende og rekruttere flere studenter med.

Nå har laget gode rammebetingelser og laget tilrettelegger for mye god aktivitet for studentene som vil kombinere idrett med sine studier. 

- I dag har vi et godt samarbeid med samskipnaden, som gjør at gruppene våre får den treningstiden vi har behov for; fotball-, volleyball-, innebandy- og klatregruppen trener i hallen to ganger i uken. Det gode samarbeidet, og det faktum at hallen ligger så nært campus er en kjempeviktig forutsetning for oss.

- Nøkkelen til at vi har stabilisert klubben, er at mange engasjerte folk har kommet inn og leder aktivitetsgruppene. Gruppelederne har kanskje de viktigste rollene i klubben. Takket være dyktige aktivitetsledere klarte klubben å stille hele tre volleyballag og et damelag i futsal under Studentlekene Bergen Challenge i høst.

Lars-Erik forteller videre at potensialet for klubben er kjempestort. Høgskolen i Sørøst-Norge, campus Vestfold har hele 5000 studenter, og kun 100 er medlem i VSIL. Med en styrket klubbstruktur og mer kvalitet i aktivitetsgruppene ser Lars-Erik lyst på fremtiden. 

- Jeg har veldig lyst til at VSIL skal bli rustet til å arrangere et studentmesterskap om ikke alt for lenge. Jeg tror vi vil rekruttere flere med om det skjer mer her i Vestfold.

I disse dager arrangerer VSIL - VSIL Open en volleyballturnering, hvor invitasjon også er sendt ut til naboklubber og hvor alle studentidrettslag er velkomne til å delta.

Les mer om volleyballturneringen VSIL Open her. Påmeldingsfristen er førstkommende mandag 20. februar.

Følg også VSIL på facebook her.

Vi ønsker VSIL lykke til både med volleyballturneringen, og ikke minst med det gode klubbarbeidet!

Siste nytt

Det tok over 100 år med studentidrettshistorie før studentidretten tok Studentlekene til en bygd - saftbygdi, fotballlbygdi og nå også studentleikarbygdi Sogndal. 

Studentlekene er kommet for å bli, og nok en gang skal vi nordover til Tromsø og vestover til Bergen. 

Her finner du konkurranseprogram og resultater for den norske troppen i Sommeruniveraiaden Taipei 2017. 

Norges tropp er nå klare for avreise til verdens største idrettsarrangementer i 2017 - Sommeruniversiaden i Taipei!

Guro Røen er ny utviklingskonsulent i Norges Studentidrettsforbund. Hun skal ha ansvar for NSIs utdanningsprogram, som inkluderer alle forbundets konferanser og alle de utdanningstiltak som er tilgjengelige for våre medlemmer.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishCookies