NIF ber alle idrettslag registrere økonomiske konsekvenser av koronaviruset

Norges idrettsforbund ønsker å kartlegge de økonomiske konsekvensene koronaviruset har for idrettslagene, og ber om at idrettslagene rapporterer dette inn gjennom deres digitale rapporteringsskjema.

Det er en svært krevende tid for norsk idrett og frivillighet. Koronaviruset har ført til at all organisert idrett, turneringer og kamper er avlyste, og at flere trenere og ansatte i idrettslag og klubber er permitterte. Til tross for den gledelige nyheten om at regjeringen har bevilget 600 millioner til idretten og den frivillige sektoren for å kompensere for tapte arrangementsinntekter i mars og april, er man usikker på hvor langt dette strekker når man ser på helhetsbildet i norsk idrett. Norges idrettsforbund vil gjennom sitt digitale rapporteringsskjema kartlegge de totale økonomiske konsekvensene koronaviruset har for idrettslagene.

Norges studentidrettsforbund oppfordrer alle klubber til å svare på rapporteringen, og at man gjør dette snarlig så NIF får en oversikt tidlig. Rapporteringsskjemaet kommer man til her. For å svare på rapporteringen må du logge inn med MinIdrett, og inneha én av disse rollene i klubben/idrettslaget: leder, adm. leder, daglig leder, nestleder, styremedlem, kasserer, sekretær, org.ansvarlig, medlemsansvarlig.

Rapporteringen er i første omgang kun en kartlegging av de totale økonomiske konsekvensene, og ikke en tilbakebetalingsløsning. Svarene fra alle idrettslag er imidlertid veldig viktige for at idrettsbevegelsen skal kunne ha et best mulig faktagrunnlag om økonomiske og idrettslige konsekvenser i dialog med lokale og nasjonale myndigheter.

 

Norges studentidrettsforbund er også i gang med å kontakte alle medlemsklubbene for å høre hvordan det går i denne perioden. Noen er allerede kontaktet, og i løpet av de neste dagene kan alle forvente å ha blitt oppringt av oss. Vi håper alle holder seg friske og tar vare på hverandre i tiden fremover!

Linker:

NIFs artikkel om saken

Rapporteringsside for økonomiske konsekvenser av koronaviruset

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler