NHHI og NTNUI med gull i Sogndal!

Foto: Torjus Sagenes

Årets saftigeste Student-NM er over for denne gang. Etter lang tørke brakte omsider guttene fra NHHI "gullet hem" til Bergen. I dameklassen var det NTNUI som stakk av med seieren etter en keeperduell av de sjeldne!  

For sjette året på rad ble studentmesterskapet i fotball sparket i gang i Sogndal, og for et arrangement det ble. Årets Student-NM var som tidligere mesterskap i saftbygda et prakteksempel på hvordan det kan gjennomføres. Gjennom helgen samlet mesterskapet ca 200 deltagere, 50 frivillige og utallige skuelystne. De var nok ikke flere enn at de kunne telles, men det ble ikke gjort.

I herrenes turnering startet det hele med et smell. Gutta fra NHHI jaktet revansj etter to års tørke i gullfangsten og viste tidlig at de mente alvor. Åpningskampen mellom NHHI og Studentspretten var knapt i gang før det sto 2-0 til bergenserne. Når fløyta lød for siste gang sto det 4-0 til NHHI - En lei start for hjemmefavoritten. For laget fra Bergen derimot skulle det vise seg å være et varsko for alle som sto i deres vei. Herrene til NHHI ga seg ikke før de hadde gått ubeseiret gjennom alle kampene i turneringen og ble med det titulert som Studentnorgesmestere 2019. Vel fortjent!

Topp tre herrer

1  NHHI

2  NIHI

3  Fornybar 1

  Foto: Torjus Sagenes 

 

Etter hjemmelagets bitre tap i åpningskampen for herrer brettet damene opp ermene og gikk foran for Sogndølene. En jevn kamp mellom Studentspretten og NIHI endte 2-1 til hjemmelaget etter at Studentspretten overlistet NIHIs sisteskanse for andre gang i kampens siste minutt! Til tross for en god start for damene ble det ikke gull til noen av hjemmelagene denne gangen. I semifinalen måtte Studentspretten i likhet med herrene se seg slått av NTNUI. Den andre semifinalen var det NIHI som omsider avgjorde etter ekstraomganger og mye takket være en enorm sisteskanse i NIHIs mål.  

I finalen var det lagt opp til en keeperduell vi ikke har sett maken til under tidligere Student-NM, da fjorårets stjernekeeper på NTNUI skulle møte årets stjernekeeper på NIHI. Kampen inneholdt en haug av målsjanser, men det så lenge ut til at det skulle ende målløst allikevel. Nivået på keeperspillet var utrolig! Dette ville derimot NIHI gjøre noe med. Et stykke ut i kampen klarte omsider NIHI å gå opp i føringen. Like etter svarte NTNUI. Etter utligningen fikk NTNUI blod på tann og styrte resten av kampen. 2-1 til NTNUI kom etter corner i andre omgang, noe som sendte gullet med i bagasjen til et velfylt premieskap i Trondheim. Godt jobbet!

Topp 3 damer

1  NHHI

2  NIHI

3  Fornybar 1

 Foto: Torjus Sagenes 

NSIs utsendte, Adrian Haugen var strålende fornøyd etter å tilbrakt helgen i saftbygda.

"Fra start til slutt bar mesterskapet preg av god planlegging og en tydelig plan for hvordan de ønsket at deltakerne skulle oppleve møtet med Sogndal. Arrangørene har tatt utrolige steg fra den gang et veldig engasjert styremedlem i Studentspretten tok «a leap of faith» og arrangerte det første mesterskapet i Sogndal på mange år. Hun, i likhet med de første arrangørene i 1976 kunne nok bare drømme om at mesterskapet skulle nå disse høydene. Det var rett og slett en fryd å få delta på årets mesterskap i Sogndal" 

Foto: Torjus Sagenes

Gratulerer nok en gang til NHHI og NTNUI som har vunnet Student-NM i fotball og som i tillegg får muligheten til å representere Norge i Student-EM til sommeren! Og tusen takk til alle som deltok, arrangerte og var frivillige under mesterskapet! Vi sees snart igjen...  

Resultatene i sin helhet

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler