Mangfold og gruppepsykologi på årets ledersamling!

Andreas Kvisgaard under forestillingen "Ingen er homo i 2.divisjon"

Mangfold i studentidretten og gruppepsykologisk trygghet og var to av flere temaer på årets ledersamling der over 80 studentidrettsledere fra hele landet var samlet. Samlingen åpnet med forestillingen "Ingen er homo i 2.divisjon" som virkelig satte standarden for resten av helgen. 

Etter en flott forestilling som satte fokus på inkludering av homofile i dagens toppidrett fikk deltakerne diskutere ulike problemstillinger, først i form av en dialog med skuespillerne, også i mindre grupper. Vi har tatt en prat med Natasha Lindanger (LSI) og Erlend Risvand Mo (TSI) i etterkant av årets ledersamling. Natasha var svært imponert av forestillingen: 

- Jeg syntes det var en utrolig fin forestilling som tar opp et viktig tema. Et tema, som for mange, kanskje er vanskelig å prate om, og som ikke får nok oppmerksomhet. Forestillingen var en veldig fin og kreativ måte å få samtalen i gang på - den satt virkelig fokus på inkludering av alle uavhengig av legning. 

Forskjellsbehandling og seksuell trakassering skal ikke skje i idretten, uansett legning. Likevel vet vi at seksuell trakassering og overgrep skjer i idrettssammenheng, ofte uten at det blir rapportert. NSI har utarbeidet egne retningslinjer for håndtering av seksuell trakassering og overgrep, og oppfordrer alle studentidrettslag til å gjøre det samme. 

Vi takker Maud Jonson, Andreas Kvisgaard og resten av gjengen for en strålende forestilling! 

En fullspekket lørdag med erfaringsutveksling, strategiarbeid, workshops og fellestrening satte ingen stopper for engasjementet.

Natasha trekker frem erfaringsutvekslingen som noe av det viktigste under årets ledersamling:

- Det har vært en innholds- og lærerik helg. Jeg tror det viktigste jeg har tatt med meg fra helga er alt det jeg lærte under erfaringutvekslinga. Man lærer så mye av å prate med folk som sitter i samme båt, folk som har møtt på de samme utfordringene som det en har selv. Man lærer også utrolig mye av de som kommer ifra de større klubbene, og som er mer enn behjelpelige med hva enn det måtte være. 

- Erfaringsutvekslingen ga oss mange gode ideer til hvordan vi kan løse noen av de utfordringene organisasjonen vår står overfor, supplerer Erlend. 

Karina Aas fra Mind sto for søndagens program. Her fikk deltakerne jobbe med hvordan godt styrearbeid kan forankres i gruppepsykologisk trygghet. Også dette falt i smak hos Erlend:

- Karina er herlig i måten hun formidler på og jeg syns det er veldig spennende å få høre om det menneskelige perspektivet som er så viktig å ha med seg i styrearbeidet. I etterkant av samlingen har jeg begynt å høre på podcasten og syns den er veldig bra – anbefales!

Vi takker alle deltakerne for en fantastisk innsats, og håper på å se så mange som mulig på ledersamlingen 2020!

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler