Magnus Ramsfjell - Norges flaggbærer

- Jeg begynte å spille curling så fort jeg klarte å dytte steinene, sier 21-åringen som nå skal gå først i kveldens åpningsseremoni og bære det norske flagget. 

Til tross for ung alder har Ramsfjell ikke så rent lite erfaring fra den internasjonale arenaen. Han bar flagget under junior-VM i 2016, deltok i junior-VM i 2017 og var også med på det aller første VM i mixed med sin søster Maia Ramsfjell, hvor de vant hele ni av elleve kamper. 

Yngste skip noensinne i VM

Interessen for curling kom i en tidlig alder. - Jeg begynte å spille curling så fort jeg klarte å dytte steinene, sier 21-åringen, som startet allerede i seks-årsalderen å dytte på de 20kg tunge steinene. Ramsfjell er av de få som får spille for både juniorer og seniorer i samme sesong. Han er i tillegg den yngste skippen noensinne som har kvalifisert seg og som deltar i VM. Han vant nemlig kongepokalen under NM i februar, og kvalifiserte seg da til VM i Canada i mars. 

Se seremonien live her

Travle tider

21-åringen har det travelt om dagen. Han rakk så vidt hjemom fra Junior-VM i Canada, før turen gikk videre til Krasnoyarsk i Russland hvor universiaden avholdes. I Canada ble det den sure fjerdeplassen, så han krysser fingrene for bedre plassering denne gangen. "Målet er medalje", påpeker han. 

Laget som stiller i Universiaden har ikke spilt sammen før, men kjenner hverandre fra tidligere. Bendik Ramsfjell er også med på laget som stiller under vinteruniversiaden. De to er fettere og har spilt sammen tidligere. Da Bendik gikk over til senior, fortsatte Magnus to år til med et annet juniorlag. 

De hektiske periodene slutter ikke i Russland. I det de andre reiser tilbake til Trondheim, reiser Magnus videre til Aberdeen i Skottland for en World Cup Tour. Her skal han spille med de samme som skal reise til VM, som også er studenter på NTNU i Trondheim. I Skottland møter de også mange av de samme lagene til kommer til å møte under VM. 

Åpner mot noen av verdens beste

- Det er uvant med så høy sikkerhet, men jeg føler meg som en ordentlig atlet, sier Ramsfjell og understreker at han trives godt i universiadelandsbyen. - Jeg reiser jo også med en utrolig herlig gjeng, så jeg må jo nesten bare kose meg, legger han til. Troppen er på hele 89 personer og det er vanskelig å ikke bli kjent på tvers av både idrett, kjønn og studiested i en landsby som Universiaden. 

Curlinglaget blir å se i åpningskampen mot Sveits i morgen kl 14 lokal tid. Laget Sveits stiller med er ranket som nummer 14 i verden, bak det amerikanske laget som vant OL i fjor. For å sammenlikne ligger laget Norge stilte med til OL på en 19 plass.

-Det blir en vanskelig kamp, påpeker Ramsfjell. Løftet er at de skal feire med sjokolade på rommet hvis de vinner den kampen.

Men før kampen mot Sveits i morgen, skal flagget heves under åpningsseremonien i kveld! 

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler