Kapteinen har ordet

Bandy har for aller første gang vært en del av Vinteruniversiaden, og de norske jentene tok en historisk bronsemedalje etter seier mot USA 4-1. Kaptein Lene Aamodt beskriver hennes opplevelse gjennom et reisebrev. 

Jeg går andre året på energi og miljø i bygg på OsloMet og spilt bandy helt siden 5-6 årsalderen. Jeg har spilt forskjellige U17 VM og senior-VM opp igjennom årene, og i fjor da vi spilte VM i Kina fikk vi vite i forkant av mesterskapet at dersom vi ble topp fire var vi sikret plass til Vinteruniversiaden 2019. I vinteruniversiaden i Krasnojarsk skulle bandy være med for første gang i historien og det skulle være fire nasjoner med på kvinnesiden. (Jeg hadde aldri hørt om universiaden, men etter å ha googlet litt fant jeg ut at det var ganske store greier!) Vi tok bronse i VM, så da var det sikret!

Vi har hatt et par samlinger i vinter, men det har ikke vært så lett å få til så veldig mange da noen studerer i Oslo, noen i Trondheim, og noen i Sverige. Så vi dro til Krasnojarsk med 16 jenter som var veldig spente.

Veien til bronse

I åpningskampen mot Russland gikk det egentlig veldig bra. Vi visste det kom til å bli tøft, det var vertsnasjonen og de ble ansett som favoritter sammen med Sverige. Vi tapte 4-0, men vi gjorde en god defensiv jobb og skapte til og med noen målsjanser, så vi var fornøyde med resultatet! Neste motstander for oss var USA. Dette ble en litt annerledes kamp, de var ikke like gode som Russland og vi hadde mye mer ball og bedre tid med ballen. Vi fikk ikke helt til det spillet vi ønsket, men vi vant 6-0! I siste gruppespillkamp møtte vi Sverige. Vi gjør en veldig god førsteomgang og ligger under 4-1 til pause. Men det ble tøft i andre omgang og Sverige vinner 14-1 til slutt.

I semifinalen møter vi Sverige igjen. Målet vårt var å gjøre en bedre kamp en sist. Det ble nok et stort tap (12-1), men får til litt mer i denne kampen enn vi gjorde sist. I bronsefinalen mot USA vinner vi 4-1, og bronsemedaljen er vår!

Det har vært utrolig gøy å spille kamper her. Bandy er veldig populært, så det har vært masse tilskuere på hver kamp og vært ordentlig liv på tribunen. Vi har skrevet masse autografer og tatt bilder med russiske fans. I bronsefinalen var det nesten fullt på arenaen som er helt ny og rommer 5000 tilskuere. Det er noe annet enn å spille hjemme i Norge, hvor vi spiller utendørs og har nesten ingen tilskuere. Så dette har vært en opplevelse for livet.

Hverdagen i Universiaden 

Utover det sportslige er Universiaden veldig spesiell. Vi bodde to og to i små leiligheter, og hele den norske troppen var fordelt på tre etasjer, i ett av fem bygg i landsbyen vi bodde i. Det var veldig hyggelig å møte andre nordmenn i gangen, heisen og matsalen og kunne slå av en prat med de og høre hvordan det har gått. Matsalen var noen minutters gange unna, og den var åpen fra 05-01. Det tok litt tid å venne seg til maten, men man fant alltid noe man likte. Vi hadde noen fridager, og de ble brukt til å se på andre idretter. Det var veldig fint at vi hadde mulighet til å se på alle andre idretter, det gikk shuttle-busser til alle arenaene. Oppholdet har vært veldig innholdsrikt ellers. Vi har sett og heiet på de andre norske utøverne i blant annet kunstløp og curling!

Det beste med Universiaden må være den «sportslige» opplevelsen. Å spille inne i en så stor og fin hall foran så mange tilskuere er ingen hverdagskost for oss. Ved siden av det må også åpningsseremonien nevnes med Putin som åpnet lekene - det var helt utrolig! 

Dette har virkelig vært en opplevelse for livet som jeg håper bandy får være en del av også i fremtiden! 

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler