Gullet er tilbake!

Curlinggutta var ikke i tvil da de beskrev gulloppskriften under en fullsatt pressekonferanse: - Det er alltid god stemning, og vi har det gøy sammen, gliser de etter å ha tatt gull mot Canada. 

Laget som dro til Krasnoyarsk spiller ikke til vanlig sammen, men med to blad Ramsfjell var det liten tvil om at dette kunne gå veien. Bendik Ramsfjells far er ingen ringere enn Bent Ånund Ramsfjell, olympisk mester fra Salt Lake 2002, mens skip Magnus Ramsfjells far er Eigil Ramsfjell, en av de mestvinnende curlerne i landet med blant annet bronse fra Nagano 1998. 

Med dette som bakteppe var det naturlig nok en spent trener som forberedte seg til Universiaden med gutta. Rune Steen visste han hadde gode muligheter, men at laget hadde spilt lite sammen og kunne tape noe på det, men med gull i 2015 og bronse i 2017 var det absolutt et mål å komme på pallen! 

- Det har vært en utrolig reise. Vi satt sammen denne gjengen for ikke lenge siden - og hadde kun én uke på Oppdal i forkant av Universiaden for å få litt samspill. Jeg syns det så bra ut da, men det er klar nivået her med noen av verdens beste curlere, gjorde at innstillingen og forventningen ikke nødvendigvis var gull, sier Steen til pressen etter kampen. 

Han legger til at han var overrasket og hvor bra det så ut da de var i Oppdal og at han hadde et lite gryende håp om store prestasjoner. 

- Utover turneringen har det ikke vært noe tvil, de har virkelig vist seg som et formlag som kan hamle opp med hvem som helst. Det de har prestert her nede er det ingen i Norge som kan matche i dag, sier han stolt og synlig rørt. 

Gaute Nepstad bekrefter at det kanskje ikke var gull de gikk for før de dro. 

- Det var ganske utrolig hvordan dette startet, og det var vel Rune som sa det for første gang; dere er skikkelig gode nå. Og jeg trodde vel at vi kom til sluttspill kanskje, men det tok et par kamper før jeg tenkte; dette vinner vi! Gliser han på pressekonferansen. 

Usikker fremtid

Skip Magnus Ramsfjell, som nå skal spille VM med et helt annet lag, har resultatene i Universiaden gitt han noe å tenk på

- Jeg har spilt veldig bra med laget hjemme, og da å komme hit og spille enda bedre med en helt ny gjeng er helt utrolig. Det viser hvor høyt nivå hver enkelt innehar og hvor raskt vi får til samspillet. Det er jo klart det gir litt hodebry. Jeg vet ikke helt hvordan fremtiden ser ut, sier Ramsfjell. 

Erfaring og opplevelse

På spørsmål fra den russiske pressen om dette betyr mye er det liten tvil blant de norske gutta. 

- Medaljen betyr alt. Den viser at det er mulig å ta steget fra junior til senior og prestere på et ekstremt høyt nivå med rett innstilling, en dedikert gjeng og nok trening. Det er virkelig motiverende i videre satsning, sier Martin Sesaker. 

Bendik Ramsfjell beskriver en berg og dalbane av følelser: 

- Det har vært mange følelser, og en helt utrolig opplevelse man tar med seg livet ut. Jeg vil i grunn bare takke gutta for den fantastiske uka vi har hatt bak oss, sier han til resten av laget som nikker anerkjennende. 

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler