God sommer!

Sommerferien er i anmarsj – og den skal nytes! Vi ser tilbake på en veldig spesiell og annerledes vår, hvor hjemmestudier har vært normalen og mange planer har gått i vasken. Likevel har dette åpnet opp for nye muligheter til å utvikle studentidretten.  

Her er en liten oversikt over det som NSI har jobbet med det siste halvåret.

Forbundstinget, 28. februar til 1. mars

I slutten av februar gjennomførte vi Forbundstinget 2020. Her vedtok studentidretten de økonomiske og politiske rammene for perioden 2020-2022, og valgte et nytt forbundsstyre.

Her kan du lese den vedtatte strategiplanen «Studentidretten vil!»

Forbundsstyret har allerede avholdt fem styremøter hvor hovedfokus har vært å bli kjent som styrekollegium og iverksetting av «Studentidretten vil!». Samtidig har styret viet mye tid på å følge opp koronasituasjonen, og vi håper nå på full gjenåpning av idretten for unge voksne før studiestart! Vi vet at Idrettsforbundet jobber iherdig for dette i tiden fremover.

Studentlekene i Tromsø, 4. til 8. mars

Tromsø viste seg fra godsiden da Studentlekene ble arrangert i byen for rundt 800 deltakere fordelt på 11 idretter. Studentlekene i Tromsø noe av det siste vi foretok oss før korona inntraff. Etter hektiske dager i Nordens Paris ble overgangen brå da hjemmekontor ble et faktum.

Mentorprogram for unge ledere

Søknadsprosessen i mentorprogrammet 2020/2021 er i gang, og vi ser etter dyktige og ambisiøse ledere i studentidretten! Les mer om programmet her, og søk innen 9. august.

Samordna rapportering – Fortsatt vekst!

I mai 2020 gjennomførte vi samordnet rapportering. Vi er nå det 10. største særforbundet i norsk idrett med nesten 41.000 aktive medlemmer – og vi kan bli flere! Takk til alle studentidrettslagene som gjennomførte en grundig rapportering – dette setter vi pris på.

Korona

Bortfall av arrangementer og forbud mot organisert idrett har gjort at vi har måttet tenke nytt dette halvåret. Vi har benyttet tiden til å digitalisere oss. Snart lanseres en digital arrangørhåndbok som skal gjøre det lettere å samle kunnskap i studentidretten, et bildearkiv på nett så alle får tilgang til bilder fra arrangementene våre, samt at vi til høsten kan se fram til nye hjemmesider!

På grunn av usikkerheten tilknyttet korona, har vi hatt en grundig scenarioplanlegging for våre arrangementer og aktiviteter framover, sånn at vi står bedre rustet til å håndtere det som kommer. Arrangørkomiteen Studentlekene Bergen Challenge har gjort et formidabelt arbeid så langt i det å planlegge for litt «annerledes leker» denne høsten. Vi har også gjennomført digitale klubbforum slik at klubbene våre har hatt en møteplass i koronaperioden. Dette resulterte i et rekrutteringsutvalg som skal sikre nye medlemmer ved studieoppstart til høsten tross vanskelige tider og smitteverntiltak.

Rekrutteringsstrategi klar til studiestart 2020

I mai 2020 begynte rekrutteringsutvalget sitt strategiarbeid. Til tross for eksamensperiode og sommerferie jobbes det hyppig gjennom digitale plattformer for å ferdigstille en rekrutteringsstrategi til høstsemesteret 2020. Målet med strategien er at «studentidrettslagene sammen skal oppleve en god rekrutteringsprosess gjennom nye og kreative tiltak". Et sentralt virkemiddel i strategien er lanseringen av en digital database med tiltak som alle studentidrettslagene får tilgang til. Vi er nesten 41 000 aktive, men skal bli flere - følg med!

Her kan du lese mer om rekrutteringsutvalget og strategien.

Hva skjer fremover?

Utdanning - Student|leder

  • Oppstart nytt kull Mentorprogrammet for unge ledere 2020/2021 i samarbeid med Norges idrettsforbund. Første samling 4.-5. september. Søknadsfrist 9. august
  • Ledersamling 23.-25. oktober. Få med deg en av studentidrettens viktigste møteplasser! Her vil det bli erfaringsutveksling, faglig påfyll av høy kvalitet og masse annen moro. Les mer om fjorårets samling her.

Mesterskap

  • SL BC, 7.-11. oktober
  • Student-NM i triathlon, 11.-13. September
  • Student-NM i roing (dato kommer)
  • Student-NM i orientering, 4.-6. september

Sjekk kalenderen vår på nettsidene for mer info og som vi oppdaterer fortløpende

Klubbutvikling

  • Klubbutviklingsutvalg 2020/2021: I august 2020 skal NSI lyse ut plasser til studentidrettens klubbutviklingsutvalg som skal jobbe med å utarbeide studentidrettens helt eget klubbutviklingskonsept. Utvalget vil bestå av representanter fra forbundsstyret, NSIs administrasjon og klubbleddet i norsk studentidrett. Følg med!
  • Lokale aktivitetsmidler (LAM): Idrettsrådene fordeler i sin kommune LAM. Tilskuddsordningen skal stimulere til aktivitet og deltakelse i idrettslag, og har barn (6-12 år) og ungdom (13-19 år) som målgruppe. Aktiviteten studentidrettslagene legger til rette for, for førsteårsstudentene, vil kvalifisere til støtte i noen idrettsråd. Vi oppfordrer dere derfor til å sjekke om deres lag er berettiget støtte. Les mer om ordningen her.
  • Få en god start på styrearbeidet til høsten! Vi kommer gjerne på klubbesøk, enten fysisk eller digitalt, for å gjøre klubbhverdagen enklere for dere. Sjekk hva vi tilbyr her og kontakt oss gjerne for en nærmere prat.
  • Klubbundersøkelsen 2020: Vi vil i likhet med i 2018, sende ut en klubbundersøkelse til alle studentidrettslag denne høsten. Med denne undersøkelsen ønsker vi deres tilbakemelding på hvordan deres hverdag er og hvilke ønsker og forventninger dere har til forbundet.

Forbundskontoret tar også sommerferie, og er ubemannet fra 6. juli til 24. juli. Er det noe som haster i denne perioden, send sms til generalsekretær Guro Røen, tlf. 976 18 966

Både forbundskontoret og forbundsstyret vil få ønske alle våre studentidrettere en god og aktiv sommer!

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler