Fra OL til Student-OL

Napoli neste stopp!

I 2016 deltok Amalie Iuel i OL i Rio De Janeiro. Neste sommer venter OL i Tokyo. Nå har hun satt kursen mot Napoli og Sommeruniversiaden 2019.

Verdifull erfaring
Amalie Iuel er muligens det mest kjente navnet i den norske universiadetroppen, og en av de største stjernene i norsk friidrett. Når vi spør hvorfor hun tar seg tid til å delta i studentversjonen av de olympiske lekene, forklarer hun at alle mesterskap gir verdifull erfaring. – Man tar med seg lærdom fra hvert eneste mesterskap man deltar i. Det handler om å skape erfaringer, og jeg ser på Sommeruniversiaden som en god mulighet til å gjøre det. I tillegg kjenner jeg mange av de andre friidrettsutøverne og vet at det er en fin gjeng som jeg gleder meg til å dra på tur sammen med.

Førstereis
Gjennom fire år som student på college i USA har Amalie fått solid erfaring med å konkurrere på universitetsnivå, men Sommeruniversiaden blir en helt ny opplevelse for friidrettsjenta. – I og med at dette er første gang jeg deltar i Universiaden vet jeg ikke helt hva jeg skal forvente, men jeg har sett litt bilder fra tidligere år og tror det kommer til å bli en kul opplevelse. Jeg er veldig spent og gleder meg til å løpe med det norske flagget på brystet og representere landet mitt på universitetsnivå.

Usikker på nivået
Amalie er usikker på hva hun skal forvente av motstanderne sine i Napoli, og har tatt fjorårets resultatlister til hjelp. – Jeg har sett litt på resultatlistene fra i fjor for å få en forståelse av nivået, men det kan jo endre seg en del fra år til år. Det er ikke sikkert at de som deltok i fjor fortsatt er studenter i år, så det blir spennende å se hvem som stiller til start. Jeg kommer nok til å ta en titt på startlistene så fort de er klare, for å få litt oversikt før konkurransen.

Drømmer om finale
Selv om Amalie gjerne skulle konkurrert i både 400 meter og 400 meter hekk, gjør tidsskjemaet at det blir vanskelig å få til begge deler. Dermed blir det fullt fokus på 400 meter hekk, hvor hun innrømmer at det å nå en finale er målet. – Jeg har hatt en ganske grei start på sesongen allerede og håper å fortsette på den bølgen i Napoli. Jeg vet som sagt ikke helt hvem som stiller til start eller hva slags nivå som venter meg, men det ville vært utrolig gøy å ta seg til en finale. 

Vi ønsker Amalie lykke til og gleder oss til å heie henne frem på San Paolo Stadium mandag 8.juli.

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler