Fotballbygda Sogndal kapret begge EM-plassene

Det gjeveste metallet ble værende i Sogndal. De to lokale lagene viste ingen nåde, og gikk begge ubeseiret gjennom årets utgave av Studentmesterskapet i fotball.

Helgen 13.-16. september inviterte nok en gang Studentspretten resten av Studentidretts-Norge til saftbygden for å delta i studentmesterskap i fotball. I år som de fire siste årene var mesterskapet satt til Sogndal, og for et arrangement det var; Nær 270 håpefulle deltakere og ny deltakerrekord satt et tydelig preg på bygden.

I finalen for herrer var det lite tvil om hvem som ønsket gullet mest. Med et tidlig mål satt Studentspretten standarden, og lot aldri NHHI komme tilbake. Da Studentspretten satte sitt andre mål like før pause var det lite Bergenserne kunne gjøre. Kampen endte 2-0 i favør Studentspretten.

Finalen for damer var derimot hakket mer spennende. Studentspretten styrte kampen i stor grad, men med eksepsjonelt spill av NTNUIs keeper, ville det seg bare ikke. Når NTNUI fikk ballen var de svært giftige, og kunne fort avgjort kampen på kontring av deres tidligere Studentsprettenspiller.
Målet lot vente på seg, og kampen gikk så over i sudden death. Tiden gikk, og NTNUI forsvarte seg tappert. Det meste tydet på at kampen skulle gå inn i straffekonk, men sekunder før avslutningen fikk Studentspretten ballen på høyresiden. Vingen trakk innover, og satt ballen elegant i mål. Studentspretten tok med det også gullet i dameklassen, de to lagene kan med det glede seg over å kalles seg Norgesmestere i fotball for studenter - og ikke minst begynne forberedelsene til Student-EM i Madrid neste sommer.  

Resultat herrer

  1. Studentspretten 1
  2. NHHI FK
  3. NTNUI Menn 2

Resultat damer

  1. Studentspretten Svart
  2. NTNUI
  3. NHHI Fotballrypene 1
Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler