- Ett av de viktigste særforbundene

Norges Studentidrettsforbund fikk i dag den offisielle plaketten som viser at vi er ett av 18 særforbund som er sertifisert som Rent Særforbund. 

Foto: Lasse Ibsen Thun

- Studentidretten er kjempeviktige. Dere er fremtidens trenere, fremtidens foreldre, fremtidens ledere og fremtidens styrerepresentanter. Det er dere som påvirker verdiene som skal etableres i idretten fremover og dere som sørger for at utøvere har den kompetansen som trengs, sier Linda Olsen i Antidoping Norge. 

Rent Særforbund

Rent Særforbund er et verktøy for å sette antidoping og verdiarbeid systematisk på agendaen, samtidig som sertifiseringen tar høyde for idrettens egenart. Konseptet skal sikre et minimum av antidopingkunnskap i organisasjonen, og vise tydelige holdninger til doping gjennom konkrete handlinger. 

Antidoping Norge og det enkelte særforbund inngår en samarbeidsavtale. Avtalen innebærer at forbundet forplikter seg til å sette antidopingarbeidet på dagsordenen og gjennomføre tiltak som er beskrevet i en handlingsplan. 

Les også: Kriteriene for å bli sertifisert Rent Særforbund

Norges Studentidrettsforbund som Rent Særforbund

- Jeg er veldig glad for å være her i dag. Dere er ett av de 18 første særforbundene vi sertifiserer etter de nye kriteriene og dere er med på å prege fremtiden, sier Olsen. 

Det jobbes nå mer aktivt mot et folkehelseperspektiv, der det før ble jobbet målrettet kun mot toppidretten. Studentenes hverdag og helse er vel så viktig, og aktivt arbeid mot doping på breddenivå settes nå på dagsorden. 

- Av 18 saker i 2016 var 16 av de i breddeidretten, så dette er ikke lenger bare et toppidrettsproblem. Her er derfor studentene kjempeviktige. 

NSIs antidopingpolicy, handlings- og beredskapsplan

Forbundene som nå har mottatt sin sertifisering:

Norges Ake- Bob- og Skeletonforbund
Norges Danseforbund
Norges Bokseforbund
Norges Cykleforbund
Norges Judoforbund
Norges Kickboxingforbund
Norges Orienteringsforbund
Norges Skiforbund
Norges Skiskytterforbund
Norges Skøyteforbund
Norges Studentidrettsforbund
Norges Styrkeløftforbund
Norges Svømmeforbund
Norges Triatlonforbund
Norges Volleyballforbund

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler