Shenzhen 2011

Sommeruniversiaden 2011 ble arrangert i Shenzhen, Kina, 12.-23. august.

7132 utøvere fra 151 land og regioner konkurrerte i lekenes 24 ulike idretter.

Årets Sommeruniversiade ble arrangert i Shenzhen, Kina, 12.-23. august. Arrangementet inkluderte 10.603 deltakere, med 7132 utøvere og 3471 støttefunksjoner fra 151 land og regioner.

Strømsvåg/Kvamsdal har spilt fantastisk bra i Universiaden, og spilte igår Bronsefinale mot Ukraina (Popov/Samoday). Det norske laget tapte en svært spennende kamp 1-2 (21-14, 12-21, 10-15). Anders og Morten har likevel all grunn til å være svært fornøyde med det de har prestert i Shenzhen. 

Eirik Ravnan satte personlig rekord på alle øvelsene han deltok i på Universiaden; 200m rygg, 200m og 400m medley. På bildet: F.v. Eirik Ravnan og Oscar A. Bomstad, de to norske svømmerne i Universiaden.

FISU streamer live fra Universiaden. Se konkurransene live eller se opptak av øvelsene her.

Her kan du se FISUs bildegalleri fra Universiaden: Klikk her.

Den norske troppen har åpnet Universiaden med stor suksess. I åpningskampen i volleyballturneringen slo det norske herrelaget Kina 3-0. I sandvolleyball har Anders Strømsvåg og Morten Kvamsdal åpnet med tre seiere i innledningsrunden og vunnet første kamp i sluttspillet. I turn har både Sandra Ostad og Karoline Sondov kvalifisert seg til finalen i mangekamp, og svømmer Eirik Ravnan forbedret sin personlige rekord med over 2 sekunder på 200 m rygg.

Den norske troppen til årets Sommeruniversiade er rekordstor. Med en delegasjon på 96 personer, hvorad 65 utøvere, skal Norge konkurrere i 10 idretter.Torsdag ble Norges velkomstsermoni gjennomført i deltakerlandsbyen, og senere idag gjennomføres åpningssermonien hvor det meldes at Kinas president, Hu Jinatao og en rekke andre nasjoners presidenter vil overvære. Norgespiller når dette skrives åpningskamp mot Kina i volleyballturneringen for herrer.

Her kan du se alle resultater fra Universiaden. Klikk her.

Her kan du lese nyheter om alt som skjer i Universiaden. Nyheter fra FISU klikk her. Nyheter fra Shenzhen 2011 nettside, klikk her.

Norge stiller med utøvere i friidrett, svømming, volleyball, taekwondo, sandvolleyball, skyting, sykling, bueskyting, stup og turn.

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler