Sverige og Finland satser aktivt på Universiadene

Våre naboland satser stort på Universiadene, for å gi sine toppidrettsutøvere verdifull mesterskapserfaring. Sverige samarbeider med hele 20 svenske særforbund, og stiller med en tropp på 90 utøvere. Finland deltar med 45 utøvere, hvorad 2 tidligere har deltatt i OL.

Til sammenlikning er den norske troppen på 12 utøvere. Dette er sannsynligvis et resultat av at Universiaden er lite kjent i Norge. Utøverne som deltar i Universiadene er i mange idretter de samme som deltar i kommende OL, og mesterskapet brukes aktivt av andre nasjoner i sitt toppidrettsarbeid.

NSI vil tidlig i høst invitere alle aktuelle særforbund til et møte, der vi presenterer Universiadene og hvilken rolle disse kan spille i arbeidet for å tilrettelegge for yngre talenter i Norsk Idrett. Vi vil også vise hvilken funksjon Universiadene spiller i andre land, f.eks Canada. Vi gjennomfører nå en grundig datainnsamling for å kunne vise det idrettslige nivået i Universiadene, og vi vil, på bakgrunn av erfaringer fra vart svenske naboforbund, vise hvordan vi i NSI kan brukes i arbeidet for å tilby enda flere talenter erfaringer på høyt internasjonalt nivå.

Les mer om Team-Sweden her.

Les mer om Finlands tropp her.

Kontaktperson

Magnus Nedregotten

Idrettskonsulent
Tlf: +47 938 49 906 
magnus@studentidrett.no  

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler