Hederlig innsats i Student-VM i ridning

Trude Hestengen , Katrine Skalleberg og Emil Flam representerte Norge i årets Student-VM i ridning som ble arrangert i Sør-Korea 30. oktober til 2.november. Totalt 57 ryttere fra 19 nasjoner deltok i arrangementet. 

Lørdag red alle 19 lag første runde dressur. Konkurransen avgjøres på knock-out, hvor hver hest ris av tre ryttere, og den rytter med best resultat på hesten gar videre til neste runde. Rytterne får kun fem minutter oppvarming på hesten, og det er ny hest til hver runde.

Norge var litt uheldig med trekningen, og skulle dermed konkurrere mot Tyskland, men de norske rytterne tok utfordringen og red et meget godt program. Trude Hestengen (bilde) og Katrine Skalleberg slo de tyske rytterne som red samme hest som dem, og gikk dermed videre til andre runde. Emil Flam gjorde også en god jobb med en enorm hest, men det holdt dessverre ikke til avansement.

Søndag var det dags for andre runde dressur. Trude Hestengen var først ut av de to norske rytterne som hadde kvalifisert seg. Igjen var det litt uheldig loddtrekning, og Trude ble rytter nummer to på en veldig doven og treg hest. Hun gjennomførte programmet uten feil, men den hollandske rytteren som red først på hesten hadde et litt friskere program. Dermed ble Trude den første som ikke gikk videre til 3.runde og ble dermed nr.13 av 57 i VM. Den hollandske rytteren gikk videre til bronsefinalen.
Katrine Skalleberg fikk en fin hest og red et veldig flott program, men hun konkurrerte mot en tysk rytter, og det ble tyskeren som gikk videre. Katrine ble den andre rytteren som ikke gikk videre til 3.runde, og ble dermed nr.14 i VM.

Mandag begynte sprangkonkurransene. Her er det også knock-out systemet som anvendes, og i de to første rundene er bedømningen Feil & Stil, mens det fra tredje runde avgjøres på feil og tid.
I første runde trakk Norge Japan og Filippinene som motstandere. Emil Flam red en god runde på en litt vanskelig hest i 1.runde og kvalifiserte seg til 2.runde som beste rytter på hesten. I 2.runde fikk han en flott skimmel og red igjen en meget god runde som kvalifiserte ham til 3.runde. Her var bedømningen som nevnt på tid, og Emil måtte som første rytter på hesten satse på en rask og feilfri omgang. Dessverre falt det tre bommer underveis, og det ble dermed den japanske rytteren som ble best på hesten og kvalifiserte seg til semifinalen.

Katrine Skalleberg red en fin 1.runde i sprang, men var dessverre første rytter på en litt spooky hest, og gjorde jobben for de to rytterne etter henne. Den japanske rytteren som slo Katrine ut gikk senere videre til semifinalen.

Trude Hestengen hadde et skikkelig kråkesprang på første hinder og fikk et riv, men resten av runden gikk veldig bra. Også her var det en japansk rytter som gikk videre.

”Alt i alt er vi veldig fornøyd med vår innsats i VM” sier de norske rytterne. ”Alle tre rytterne gikk videre fra første runde i enten sprang eller dressur og vi gjorde en god figur. Stemningen har vart på topp, og det har vart en fantastisk opplevelse.”

Kilde: www.hestesport.no

Norske deltakere på Student-VM 2010

Innebandy
Michael Aas, Eivind Bjørnseth, Alexander Hveding Dahl, Fredrik Hoff Eriksen, Espen Eriksson, Eirik Falk, Lars Krogstad, Henning Larsson, Andreas Mikalsen, Ole Mossin Olesen, Olav Daltveit Snørteland, Lars Erik Torp, Vegard Tvete

Taekwondo
Siv Anja Mienna, Jo Flottorp Ness, Lars Flottorp Ness

Vektløfting
Jarleif Amdal  

Orientering
Ida Marie Bjørgul, Kine Gulliksen, Silje Ekroll Jahren, Kine Hallan Steiwer, Siri Ulvestad, Mariann Ulvestad

Vetle Ruud Bråten, Bjørn Ekeberg, Andreas Høye, Per Harald H Johansen, Eirik Rustad, Espen Fiskum

Rugby
Olav Brauti, Joshua Skidmore-Hornby, Anders Muhlbrandt, Ola Grindland, Johan Kjetil Skodje, Lars G. Bergh, Leif Terje Aamodt, Odd-Magne Brandal, Terje Longva, Ruben Bø

Cathinka Walberg, Marie Horn Saltnes, Marianne Roset, Malene Hoftun Jaeger, Liv Oline Nordby, Kjersti Garfors, Rebecca Cathrine Frøen, Sigrid Hjelle

Bryting
Henriette Slaattum, Håvard Hestdalen

Ridning
Trude Hestengen, Katrine Skalleberg, Emil Flam

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler