Student-EM i roing 2010

NTNUI Roing deltok med både dame- og herrelag i klassen åtter med styrmann (8+) i årets European Universities Championships (EUC) i Amsterdam. 473 deltakere fra 71 europeiske universiteter fikk oppleve et fantastisk arrangement på Bosbaan ro-arena, like utenfor bykjernen.

   

Rammene rundt regattaen ble satt av svært dyktige arrangører som hadde tilrettelagt for at alt skulle gå knirkefritt. At arrangørene også hadde skaffet en særdeles dyktig og engasjert kommentator, en gentleman fra Nottingham og grunnleggeren av EUC Rowing, gjorde sitt til at publikum virkelig fikk oppleve et arrangement av toppklasse. Til og med været hadde arrangørene fått under kontroll. En liten medvind bidro til at mange rekorder ble brutt allerede første dag av regattaen og det var strålende sol fra torsdag til søndag og forbruket av solfaktor var til tider ute av kontroll.

I damenes åtterklasse stilte det 6 lag inkludert NTNUI. Dermed var alle automatisk videre til A-finale. Fredagens løp ble derfor et såkalt "race for lanes" hvor vinner får en antatt bedre bane enn de andre.

I herrenes åtterklasse stilte hele 10 lag inkludert NTNUI. Fredagens første løp for herrene var preget av uro og stress i båten. Mannskapet fant aldri den riktige flyten og var ikke særlig fornøyd med egen prestasjon. Lørdagens oppsamlingsløp var dermed siste sjanse til å komme til A-finalen for herrene. I dette løpet klarte NTNUI herrene å holde fokus på "raske armer og skyv med beina" noe som resulterte i en forbedret tid fra første løp med 13 sekund. Vindforholdene var også bedre i første løp. Selv om NTNUI herrene nok en gang passerte målstreken sist var det tent et håp om å forbedre tiden ytterligere i B-finalen.

 

Søndag var finaledag og jentene var først ut av NTNUI. En relativ god start ble etterfulgt av en litt uheldig overgang til arbeidstempo. Jentene klarte å nullstille seg og fortsatte, men dårlige forhold og mye bølger gjorde teknisk roing vanskelig. Som hos herrene ble motstanderne for sterke også denne gangen, men jentene slo sin tid fra første løp med 5 sek, tross dårligere vindforhold.

I herrenes B-finale var NTNUI-gutta svært motiverte og fokuserte på å ro bedre enn tidligere. Planen var å gå ut hardt, forsøke å få en båt bak seg og deretter holde det inn til mål. Starten var god og NTNUI var bare 5 sekunder bak ledende båt ved 500-metersmerket. De siste 1500 ble tyngre og NTNUI tapte ca 7 sekunder per 500 meter i forhold til vinnerbåten. Ved målgang var gutta ca 27 sek bak vinner, noe som i bunn og grunn er et solid resultat.

Nivået på årets regatta var i følge arrangørene ualminnelig høy, og båtene fra Tyskland, Polen og England har flere roere som er klare for London-OL om 2 år. Selv om begge NTNUI-lagene hadde mye dårligere tider sammenliknet med respektive konkurrenter hadde herrene klart å slå sin gamle rekord fra 2009 med tiden 6:23 en forbedring på 12 sekunder, og damene fått sin internasjonale debut i årets utgave av Universitets-EM. Rogruppa ser allerede fram mot neste års studentregatta i Bergen, og muligheter for å forsøke å kvalifisere seg til EUC Rowing også neste år, da antagelig vende baugen mot Moskva.

Rapport fra Aleksander Berntsen (NTNUI Roing, hentet fra www.ntnui.no).

Se http://www.eucr2010.nl/ for resultater og mer informasjon om regattaen.

Flere bilder legges ut på http://www.ntnui.no/roing/

Norske deltakere på Student-EM 2010

Futsal
NIHI (damelag)
NHHI (herrelag)

Roing
NTNUI (dame- og herrelag, 8+)

Biljard
Terje Olav Hjerpbakk, HiST
Sebastian Mæhlum, NTNU
Alexander Nygaard, UiO

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler